Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felszabadító érzés

Felszabadító érzés Kultúra

Szombaton 13 órakor felcsendültek Zorán Kólójának akkordjai a sepsiszentgyörgyi főtéren, és több mint 400 ember járta a táncot. Ez volt az Andrei Mureșanu Színház által szervezett DbutanT fesztivál zárórendezvénye, egy villámcsődület a toleranciáért.

A jó hangulatú közösségi megmozdulásnak a nézők szerint csak annyi volt a hibája, hogy rövid volt. Hat percet járták összefogózkodva gyermekek és felnőttek a körtáncot, felszabadultan és jó hangulatban, ahogy illik is egy a toleranciáért és a tolerancia nevében szervezett rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés

Rengeteg háttérmunka előzte meg ezt a 6 percet, mondta Marton Enikő ötletgazda, a Kék Hold Tánciskola egyik alapítója és vezetője: kezdve azzal, hogy Popa Anna Maria, a román színház igazgatónője lefordította angolra és románra is a szöveget, hogy az a magyarral együtt három nyelven csendüljön fel a főtéren, folytatva a kórus- és zenekari próbákkal, és befejezve a produkciót megelőző beállításokkal, valamint a három általános iskolából, két középiskolából, Tittesz Tünde zumbázó tanítványaiból és a Csipike óvoda apróságaiból összeálló táncos csapat felállításáig. Az már csak ráadás volt, hogy spontánul a nézők közül is sokan beálltak a táncba.

A Plugor Sándor Művészeti Líceum Eufónia kórusának tagjai lelkesen énekeltek tanáraikkal, Sebestyén Lázár Enikővel és Opra Monicaval. Előbbi magyarul, utóbbi románul énekelte Zorán dalát, hozzájuk Popa Marius társult az angol szólóval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük