Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisebb-nagyobb kőfalakat

Kisebb-nagyobb kőfalakat Kultúra

Kisebbségi létünk egyik alapkérdése volt 1989 után, hogy képes lesz-e a magyarság új intézményeket építeni. A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola református tagozata egyértelmű válaszát szombaton hallhattuk a szemerjai református templomban: huszadik születésnapjukat ünnepelték.

Hirdetés
Hirdetés

Alig 200 méternyire a szemerjai csata hőseinek állított, faragott kőből készült, földbe szúrt kardot ábrázoló emlékműtől, Bustya János sepsiszentkirályi lelkész, a váradis refi kezdeményezője az ünnepi istentiszteleten arról beszélt, hogyan lehet szerényen, de hittel és kitartással építkezni – a jövőnek.
A kőfalak közt pedig ünnepi egyenruhájukban, matrózgalléros fehér ingben új generációk, tanítói szóhasználattal az „aprók” hallhatták a Refi történetét.

A tagozat nem hivatalosan is él ma, mindenki tudja, hogy a D osztályok minden hétfő reggel közös áhítattal indítják a hetet, évnyitókon, évzárókon ünnepi istentiszteleten vesznek részt, karácsonyi műsoraikat a szemerjai református templomban adják elő, és jó híre van a tagozatnak, az általa közvetített értékeknek, nevelési elveknek, tanerőinek és diákjainak. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük