Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiborultak a filmesek a Netflix tervezett gyorsító funkciója miatt

Kiborultak a filmesek a Netflix tervezett gyorsító funkciója miatt Kultúra

Hevesen kritizálja a filmkészítők egy része a Netflix tervezett újítását, amely lehetővé tenné a sorozatok és filmek lejátszási sebességének módosítását.

Hirdetés
Hirdetés

A jelenleg még csak tesztfázisban lévő funkciót az androidos mobiltelefonokon és táblagépeken lehet kipróbálni – írja a BBC hírportálja.

A funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a normális lejátszási sebességhez képest fele olyan lassan vagy másfélszeres gyorsításban nézzék a tartalmakat.

A Felkoppintva című filmet és a Netflixen futó Love című szériát is jegyző Judd Apatow „nevetségesnek és sértőnek” nevezte a Twitteren a tervezett újítást.

A hihetetlen család és a Mission: Impossible – Fantom protokoll rendezője, Brad Bird ugyancsak a mikroblogportálon reagált a tervezett újításra, „a már most kivéreztetett mozis élményen ejtett újabb vágásnak” nevezve azt.

A streamingszolgáltató alelnöke, Keela Robinson közleményében aláhúzta, hogy rendszeresen tesztelnek olyan új funkciókat, amellyel javíthatják a Netflix nyújtotta élményt, és erre a mostani tesztre rengeteg visszajelzés érkezik, pozitív és negatív egyaránt.

„Ez egy olyan funkció, amely régóta elérhető a DVD-lejátszókon, és amelyre van igény a felhasználók részéről. Vannak, akik például újra akarják nézni kedvenc jeleneteiket, vagy lassabban szeretnének nézni egy tartalmat az idegennyelvű felirat miatt” – jegyezte meg Robinson, hozzátéve, hogy a funkció bevezetéséről a visszajelzések alapján hoznak majd döntést.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások