Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Molière e-mail címét szerette volna megtudni egy temesvári színházi alkalmazott

Molière e-mail címét szerette volna megtudni egy temesvári színházi alkalmazott Kultúra

A temesvári német színházba nemrég felvett művészeti titkár személyesen Molière-rel szeretett volna egyeztetni, még egy újságírótól is próbálta megtudni az e-mail címét – írja a Pressalert.ro.

Hirdetés
Hirdetés

A történetet először Ion Ardeal Ieremia, a művelődési minisztérium államtitkára tette közzé Facebook-oldalán azzal a céllal, hogy rávilágítson az önkormányzat alárendeltségébe tartozó német színház ideiglenes vezetőségében uralkodó szakmaiatlanságra.

A művészeti titkár, Elisa Covaci a Pressalert.ro-nak megerősítette, hogy Molière elérhetőségét kereste, de pontosított: „Az információ nem egészen helyes, a szerzői jogokkal nem én foglalkoztam, de érdekelne minket a cím. Tudnak esetleg segíteni ebben?” – kérdezte az újságírótól, és láthatóan továbbra sem sejtette, hogy a XVII. századi francia drámaíróról van szó.

Nicolae Robu, Temesvár polgármestere az Agerpresnek azt mondta, elképzelhetetlennek tartja, hogy a színházi alkalmazott arra a Molière-re utalt volna, de ígérte, hogy utánanéz az esetnek, és ha igaznak bizonyul, felbontják a titkár szerződését.

A temesvári német színház ideiglenes vezetője a mérnök végzettségű Ioan Boldurean, aki korábban tyúkfarmnál, illetve harisnyagyárnál dolgozott, így nem sok tapasztalata van kulturális intézmények vezetésében, és Ion Ardeal Ieremia szerint inkompetens emberekkel töltötte meg a színházat.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások