Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a vásár!

Kezdődik a vásár! Kultúra

December 14–24. között rendezik meg a karácsonyi vásárt Sepsiszentgyörgyön. Ezúttal igazi mesebeli hangulatot, a karácsony igazi üzenetét és egy szép városi ünnepet kínálnak a szervezők az arra látogatóknak.

A hagyományos karácsonyi vásár mellett megtekinthető és kipróbálható lesz a gyermekváros, amely a Cimborák Bábszínház Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel… című előadás díszletének mintájára készült a kőszínpad mögött, az Erzsébet parkban. A szervezők emellett egy élő betlehemmel is várják majd az odalátogatókat. A Cimborák Bábszínház karácsonyi énektanításra hívja a kicsiket a stúdióterembe december 16-án 17 órára, közreműködik István Ildikó és zenekara.

Idén először a vásár jellegzetessége lesz a muzsikás villámcsődület, amelynek közreműködői a Folker együttes, a Plugor Sándor Művészeti Líceum fúvós kvintettje, valamint a Classical Singers, de nem marad el a hagyományos karácsonyi regölés sem.

Hirdetés
Hirdetés

Újításnak számít a főtéren található kőszínpad borítása. A szervezők idén a színpadi programokat erre az emelvényre tervezték, ahol helyi és külföldi fellépők adnak elő karácsonyi dalokat. Meghívottak a Mácsafej, a Ségercz Feri Trió, a MiniSnaps gyermekegyüttes, a Snaps Vocal Band, a Voces & Band, a helyi kórusok mellett itt lesz a kolozsvári Karaván zenekar, Manó és barátai, Zöldi Larának közös fellépése lesz Kocsis Tiborral, a Bojtorján együttes pedig elhozza legszebb karácsonyi albumát.

Megismerhetjük a Magyarországon már népszerű Horányi Julit és zenekarát is, akik a karácsonyi szving és dzsessz világába fogják elkalauzolni a nagyérdeműt. A Bordó sárkány Mátyás király korabeli ruhákba öltözve tart vásári muzsikát. A kis színpad nagy fellépője végül a balkán és magyar népzene profi ötvözője, a Beshodrom zenekar lesz de­cember 18-án, kedden 18 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük