Felhívás!

19 éve aktívan

19 éve aktívan Kovászna megye

Műsorral és vidám mulatsággal ünnepelte fennállásának 19. évfordulóját a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub. A klub székházában tartott szerdai ünnepségen mintegy hetven tag vett részt.

Az egybegyűlteket Bene Gabriella, a klub alelnöke köszöntötte, majd átadta a szót az idén májusban megválasztott, megújult lendülettel tevékenykedő elnöknek, Szántó Évának, aki egyesület kezdeteit elevenítette fel.

„A klub megalakulásához szükséges előkészületek 1999-ben zajlottak, a hivatalos megalakulása 2001 decemberében történt” – fejtette ki Szántó, köszönetét fejezve ki az alapítótagoknak. Majd elmondta, állandó programjaikat a továbbiakban is folytatni szeretnék, és olyan programokkal bővítenék mint orvosi előadások, kézimunka szakkör, angolnyelv-tanfolyam, tánckör, kozmetikai előadás és a gyermekekkel való foglalkozás. Emellett a környékbeli, országon belüli és határon túli nyugdíjasklubokkal is jó kapcsolatot kívánnak kialakítani és ápolni, tudtuk meg Szántó Évától, aki a jelenleg 131 főt számláló egyesület legfőbb célkitűzésének a felmenőktől kapott szokások, hagyományok átörökítését tartja.

A klubelnök beszédét követően Derzsi Gyula kézdivásárhelyi alpolgármester adta át jókívánságait a klubtagoknak, majd egy jó hangulatú előadás következett. A klub Rozmaring énekkara – Héjja István zenetanár vezetésével – néhány dalt adott elő, az egyesület tánccsoportja Nyárád menti táncokat mutatott be, alkalomhoz illő verseket szavalt Fehér Ibolya és Ferencz Gizella.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.