Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

Kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Kultúra

„Van, ami örök” mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – Tusványos – vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozata az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) és a budapesti székhelyű Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

A 47 partnerszervezet 27 rendezvényhelyszínen több mint négyszáz programmal várja az Olt parti táborba érkező érdeklődőket. Az időszerű közéleti, politikai kérdésekről szóló pódiumbeszélgetéseket idén négy témakörbe csoportosították: a háború és következményei, a gazdasági helyzet és a válságkezelés, Európa jövője és a magyar nemzetpolitika.

Idén is lesz a Kárpát-medencében működő magyar érdekvédelmi szervezetek és pártok vezetőinek péntek délelőtti nemzetpolitikai kerekasztala, a hagyományos szombat délelőtti politikai fórumon pedig Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke tart előadást, valamint válaszol a közönség kérdéseire.

A Tusványos számos kulturális, hagyományápoló, ismeretterjesztő és szórakoztató programot is kínál, új rendezvényhelyszínként mutatkozik be a Magyar Kultúra Sátor és a Buzánszky Jenő Sportterasz.

A fesztivál koncertprogramja kedd este a Transylvanium, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Tankcsapda fellépésével indul. A hét folyamán a Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, az Aurevoir., a Bagossy Brothers Company, a 4S Street, a Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast is fellép.

A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos megnyitójára szerda délelőtt lesz: ekkor kezdődnek a szakmai-közéleti programok.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük