Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

József Attilára alapoznak

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Sport utcai fiókkönyvtára székhelyén várja február 18-án, kedden 12 és 18 óra között az olvasást és a verset kedvelőket. Az intézmény a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében 12. alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amely idén József Attila műveire alapoz.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményre mindazok jelentkezését várják, akik szívesen osztanák meg másokkal a József Attila-versek hangos olvasásának élményét.

A 12 órakor kezdődő rendezvényt felolvasással nyitják meg Antal Árpád András polgármester, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Czimbalmos Kozma Csaba városgondnok, majd a Nicolae Colan Általános Iskola harmadik, negyedik és hetedik osztályos diákjai olvasnak fel, és mutatnak be zenés feldolgozásokat a költő életművéből. A délután során meghívottjaik Kolcsár József, Tulit Éva és Várkonyi Eszter színművészek, illetve az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasását kísérhetik figyelemmel a jelenlévők. A rendezvény alatt a résztvevők zenés feldolgozásokat, előadott verseket is hallgathatnak a könyvtár hangzóanyag-gyűjteményéből.

Jelentkezni február 18-án 11 óráig lehet telefonon a 0267.351.609-es (titkárság) és a 0267.311.927-es (fiókkönyvtár) számon vagy e-mail-en a biblio@kmkt.ro címen, illetve személyesen a fiókkönyvtár székhelyén (Sport utca 15. szám, 21-es tömbház, C lépcsőház, 1-es ajtó). Jelentkezéskor kérik, jelezzék nevüket, és ha eldöntötték, azt is, hogy mit kívánnak felolvasni. Ha szükséges, a könyvtár segít az olvasnivaló kiválasztásában: a fiókkönyvtárban és a kölcsönző részlegen külön polcon elhelyezve találnak József Attila-köteteket a jelentkezők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük