Felhívás!

József Attilára alapoznak

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Sport utcai fiókkönyvtára székhelyén várja február 18-án, kedden 12 és 18 óra között az olvasást és a verset kedvelőket. Az intézmény a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervezésében 12. alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amely idén József Attila műveire alapoz.

Az eseményre mindazok jelentkezését várják, akik szívesen osztanák meg másokkal a József Attila-versek hangos olvasásának élményét.

A 12 órakor kezdődő rendezvényt felolvasással nyitják meg Antal Árpád András polgármester, Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Czimbalmos Kozma Csaba városgondnok, majd a Nicolae Colan Általános Iskola harmadik, negyedik és hetedik osztályos diákjai olvasnak fel, és mutatnak be zenés feldolgozásokat a költő életművéből. A délután során meghívottjaik Kolcsár József, Tulit Éva és Várkonyi Eszter színművészek, illetve az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasását kísérhetik figyelemmel a jelenlévők. A rendezvény alatt a résztvevők zenés feldolgozásokat, előadott verseket is hallgathatnak a könyvtár hangzóanyag-gyűjteményéből.

Jelentkezni február 18-án 11 óráig lehet telefonon a 0267.351.609-es (titkárság) és a 0267.311.927-es (fiókkönyvtár) számon vagy e-mail-en a biblio@kmkt.ro címen, illetve személyesen a fiókkönyvtár székhelyén (Sport utca 15. szám, 21-es tömbház, C lépcsőház, 1-es ajtó). Jelentkezéskor kérik, jelezzék nevüket, és ha eldöntötték, azt is, hogy mit kívánnak felolvasni. Ha szükséges, a könyvtár segít az olvasnivaló kiválasztásában: a fiókkönyvtárban és a kölcsönző részlegen külön polcon elhelyezve találnak József Attila-köteteket a jelentkezők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.