Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Irodalom három keréken

Az első sepsiszentgyörgyi Tricikli Fesztivál célja az irodalom népszerűsítése volt, az egészséges életmód támogatása: az idei egynapos, több helyszínen zajló rendezvény a környezettudatosság köré szerveződött, olyan erdélyi írók, költők, művészek munkái kerültek középpontba, akik számára szintén meghatározó ez a téma.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton reggel 10 órakor, a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban, a kicsik számára szervezett mesefoglalkozással rajtolt a rendezvény, ezt követte a kerékpáros felvonulás, majd délután az árkosi Szentkereszty-kastélyban került sor izgalmas, interaktív előadásokra, irodalmi bográcsra, zenés ráolvasásra, illetve a fesztivált megkoronázta a megyeszékhelyi Szimplában esti Kvab koncert.

A fesztivált Duca Linda, Duka Boróka, illetve a Vocalcycle közössége, csapata szervezte, partnerségben a Csíra Kitchen-nel, a meghívottak pedig olyan közismert írók, költők, művészek voltak, mint Selyem Zsuzsa, Serestély Zalán, Fischer Botond, Láng Orsolya, Székely Örs, Horváth Benji.

 – Frissen diplomázott bölcsészként tértem haza, megismertem a rendszeresen kerékpározó Vocalcycle közösségét, és meg is született az ötlet, hogy kerékpározást-irodalmat összevonva rendezünk egy fesztivált. Dédelgettük az ötletet, aztán közösségi oldalon szembejött velem, hogy valaki Szegeden szervezne hasonlót. Örültem, hogy ilyesmire van igény, így felvettem a kapcsolatot a szervezőkkel, és rákérdeztem, hogy társulhatunk-e. Ez odáig haladt, hogy felkérték a magyarkanizsai Wemsical Serbia csapatát is, így három, egymástól országhatárokkal elválasztott városban (Szegeden, Magyarkanizsán, illetve Sepsiszentgyörgyön) került megrendezésre a fesztivál – avatott be a részletekbe Duka Boróka szervező, elárulva, hogy tervek szerint jövőre a három település között még szorosabb, látványosabb lesz az együttműködés.

A sepsiszentgyörgyi fesztivált támogatói voltak: a Liszt Intézet, Fiatal Írók Szövetsége, Fidelitas Hotel, T3 kiadó és nyomda, Sepsiszentgyörgy Unitárius Egyházközsége, Lucretia Schooner.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük