Felhívás!

Szertűz a Tana-kúrián

Szertűz a Tana-kúrián Kultúra

Bölön első alkalommal adott otthont a hétvégén egy különleges rendezvénynek, az Erdélyi Ősök Napjának. A rendezvényt az unitárius egyházközség által nemrég megvásárolt és aztán rendbetett Tana-kúria udvarán szervezték.

A rendezvény számos érdekes programmal hívogatott, bőségesen lehetett ételt, italt is kapni a helyszínen, ám ennek ellenére, ahogy helyiek mondták, bölöniek nem sokan látogattak ki rá.

Pedig szombaton, az esti órákban, az ősi magyar hitvilágot megidéző szertűz is egy olyan pillanata volt a rendezvénynek, amit már csak múltunk iránti tiszteletből is, érdemes lett volna végigkövetni.

Fogadjátok ezt a szertartást tiszteletünk jeléül. Tiszteljük az ősi rendet, tisztelünk benneteket, soha nem felejtünk. Áldás! – szólt a helyiekhez az ősi szertartás vezetője, majd a négy fő világtáj fele fordulva, ahol a négy világoszlopot vagy a négy évszakot megtestesítő táltos állt, ugyancsak áldást, bőséget kért népünkre, nemzetünkre.

A szertűz után népdalénekesek, népzenészek léptek a rendezvény színpadára, annak könnyedébb, vidámabb hangulatot kölcsönözve.  

A helyszínen volt Ferencz Zoltán polgármester is, aki megjegyezte, örül, hogy létrejöhetett Bölönben egy ilyen szép rendezvény, és azt jövőre is megszerveznék

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.