Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szertűz a Tana-kúrián

Szertűz a Tana-kúrián Kultúra

Bölön első alkalommal adott otthont a hétvégén egy különleges rendezvénynek, az Erdélyi Ősök Napjának. A rendezvényt az unitárius egyházközség által nemrég megvásárolt és aztán rendbetett Tana-kúria udvarán szervezték.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény számos érdekes programmal hívogatott, bőségesen lehetett ételt, italt is kapni a helyszínen, ám ennek ellenére, ahogy helyiek mondták, bölöniek nem sokan látogattak ki rá.

Pedig szombaton, az esti órákban, az ősi magyar hitvilágot megidéző szertűz is egy olyan pillanata volt a rendezvénynek, amit már csak múltunk iránti tiszteletből is, érdemes lett volna végigkövetni.

Fogadjátok ezt a szertartást tiszteletünk jeléül. Tiszteljük az ősi rendet, tisztelünk benneteket, soha nem felejtünk. Áldás! – szólt a helyiekhez az ősi szertartás vezetője, majd a négy fő világtáj fele fordulva, ahol a négy világoszlopot vagy a négy évszakot megtestesítő táltos állt, ugyancsak áldást, bőséget kért népünkre, nemzetünkre.

A szertűz után népdalénekesek, népzenészek léptek a rendezvény színpadára, annak könnyedébb, vidámabb hangulatot kölcsönözve.  

A helyszínen volt Ferencz Zoltán polgármester is, aki megjegyezte, örül, hogy létrejöhetett Bölönben egy ilyen szép rendezvény, és azt jövőre is megszerveznék

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük