Felhívás!

RÖVIDEN

Heten kerültek kórházba
Tegnap reggel Szotyorba riasztották a közlekedésieket, miután egy utasszállító kisbusz leltárt az úttestről, és villanypóznának ütközött. A készenléti felügyelőség helyszínre kiszállt csapata 9 személyt talált ott, mindannyian öntudatuknál voltak, közülük hetet szállítottak be kórházi ellátásra. A sofőrt tesztelték, nem fogyasztott alkoholt. <<

Com’ON – ma még lehet jelentkezni
A Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági részvételi programba a kezdeményezések terveit ma déli 12 óráig lehet benyújtani a www.comonsepsi.ro oldalon.
A jelentkezési határidő a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabbodott egy nappal. A fiatalok által benyújtott, majd a lakosság által megszavazott kezdeményezések egyenként maximálisan 2600 lej értékű támogatásban részesülhetnek. A kezdeményezések benyújtását követően online szavazásra kerül sor a lakosság bevonásával. A legtöbb támogatót toborzó projektek augusztustól megvalósításra kerülnek a Com’ON keretében. A szavazási felület a www.comonsepsi.ro oldalon július 13-án nyílik meg, és augusztus 1-ig lesz elérhető. <<

Mivel öntöz a TEGA?
Sepsiszentgyörgyön az utakat, kukákat, gyűjtőpontokat, gangokat és sok más helyszínt is vízzel vagy vegyszeres vízzel takarít a TEGA Rt.
Máthé László, a vállalat igazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: „Többen feltették a kérdést, hogy ezek a mosási akciók mivel történnek és miért. A miért a fontosabb kérdés, ennek ugyanis közegészségügyi vonatkozása is van. A mivel-t is tisztázzuk: rendelkezünk saját kúttal, amelynek tiszta a vize, ugyanakkor mégsem ivóvíz minőségű, magasabb a nitrát szint, mint ami egészséges az emberre nézve, de klóros, vagy más fertőtlenítőszeres oldatnak kitűnő.”
A TEGA az év elején készíttetet el egy 60 méter mélységű, nagy hozamú kutat, hiszen szezonban akár napi 1000 köbméter vizet is elhasználnak különböző célokra – a víz felhasználása így sem ingyenes, azonban így lényegesen olcsóbb.
(TEGA-sajtóiroda) <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.