Felhívás!

Installációkból nyílt kiállítás

Installációkból nyílt kiállítás Kultúra

Kovács Kinga képzőművésznek a természet körforgását, az élet-halál váltakozásait, a fogyasztói társadalom problémáit megragadó és érzékeltető installációiból nyílt kiállítás szombaton a sepsiszentgyörgyi Lábasházban. Létrejötte az EMŰK, a Partiumi Keresztény Egyetem és a PulzArt együttműködésének köszönhető.

Kovács Kinga a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogtechnika szakának elvégzése után a nagyváradi Partium Keresztény Egyetem képzőművészet karán alapfokú és magiszteri képzésben részesült. Egyetemi évei alatt a grafika műfaja mellett alkalma nyílt megismerni és kipróbálni az installációk eszközrendszerét is, amely az évek során egyre közelebb került hozzá.

A tárlat anyagát és létrehozóját méltató dr. Kányádi Iréne szerint az alkotások anyagának organikus mivolta Kovács Kingát is azon művészek sorába állítja, akik a Földet életet adó és fenntartó Istenanyaként képezik le. Ugyanakkor a szerves és természetes, valamint művi és mesterséges világ közötti ellentétre, sőt harcára is utal. Precíz elhelyezésük pedig a nézőkben felkelti és elmélyíti a semmi sem véletlen, mindennek jól meghatározott helye és jelentése van érzését és gondolatát. Az alkotásokat október 11-ig lehet megtekinteni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.