Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Brassóból is jönnek a Művész Moziba

Brassóból is jönnek a Művész Moziba Kultúra

Immár harmadik éve működik a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi, és a statisztika szerint évről évre gyarapodik a nézők száma, és természetesen ezzel párhuzamosan a bevétel összege is. Igazán dicséretes ugyanakkor, hogy a környező megyék nagyvárosaiból is rendszeresen ellátogatnak ide a nézők. Lássuk, mitől is vonzó a mozink.

Hirdetés
Hirdetés

Lázár-Prezsmer Endre, a megyeszékhelyi mozi programfelelőse kérdéseinkre elmondta, míg tavaly ugyanebben az időszakban (január 1–szeptember 22. között) az 1714 vetítést 28.565 fizető néző követte figyelemmel, addig idén az 1592 vetítésre már 30.551 fizető néző volt kíváncsi. A különféle rendezvények, akciók során bérmentve megtekinthető előadásokra is többen voltak kíváncsiak: míg tavaly 1268 személy mozizott ingyen, addig ez a szám idén már 1526-ra volt tehető. A tavalyi bevételek összesen 417.537 lejre rúgtak, idén 438.779 lejre.

A nyers számadatokat mellőzve elmondható, hogy Brassó és Hargita megyei nézők is rendszeresen járnak hozzánk a moziba.

– Brassóban bizonyos forgalmazók filmjeit nem vetítik, mi pedig igen, ezzel is magyarázható a jelenség. De van egy kis lelkes csoportunk, akik azért választanak minket Brassó helyett, mert elmondásuk szerint nálunk tisztaság, csend van a filmek alatt, továbbá jó filmeket vetítünk, és a Művész Moziban családias hangulatra találtak. Ez úgy derült ki, hogy a csapat egyik hölgytagja nyerte meg a nyolcvanezredik fizető nézőnek szánt csomagunkat, ekkor számolt be az élményeiről – részletezte a programfelelős.

Természetesen javítanivaló is akad, így a szokásos karbantartások mellett a mozivezetés jelenleg a levegőztető- és klímarendszeren szeretne módosítani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. szeptember 24., 9:39
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Valóban jó dolog, hogy létezik a mozi. Egy megjegyzésem lenne: a hosszú, nyári vakáció alatt többször is elvittem volna 11 éves gyerekemet, de nagyon minimális volt a kínálat. Kis kedvenckék mentek végig, és alig volt egyéb választék magyar gyerekek számára. Minden héten megnéztem az ajánlatot, de nem akadt túl sok opció. Reméljük a jövőre nézve jobban odafigyelnek erre. Például majd a téli vakációba. Akkor még az udvaron se lehet lenni mozizás helyett.