Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Húszéves az SZGT

Húszéves az SZGT Kultúra

Jubileumi, huszadik kiadásához érkezett a Székelyföldi Geológusok Találkozója (SZGT), mely a szombati, a Székely Nemzeti Múzeumban megtartott, Székelyföld földtani kutatását taglaló értekezleten csúcsosodott ki.

Az esemény szervezését a baróti Dénes Réka, valamint Papucs András, a sepsiszentgyörgyi Sikló Egyesület munkatársa vállalta fel.

– Ez tulajdonképpen egy baráti találkozó, ahol bemutatjuk egymásnak a munkáinkat, eszmecsere, beszélgetés előadások keretében. A kétnapos rendezvény első napja szakmai kirándulásból tevődik össze, második nap az előadásoké a főszerep. A 20 év alatt egyszer sem maradt ki a megszervezése, amelyen eleinte 20–30-an vettünk részt, de az utóbbi években 100 személy folyamatosan jelen van a találkozón – osztotta meg lapunkkal Papucs András.

A kétnapos találkozó egyik fontos állomása Erdővidék volt, azon belül pedig a baróti Erdővidék Múzeum, ahol a felsőrákosi masztodonleletet is őrzik.

A baróti kirándulás kapcsán Papucs András felemlegette, hogy 2006-ban itt szervezték meg a geológusok seregszemléjét, most csak kirándulni tértek vissza a vidékre, a rendezvény központja Sepsiszentgyörgyön van. Jövőre Szovátán tartják a Székelyföldi Geológusok Találkozóját.

Nem feledkeztek meg egykori munkatársukról, kollégájukról, Dénes István barlangkutató-geológusról sem, akinek síremlékénél virágot helyeztek el a baróti temetőben, ahogy tették azt Sepsiszentgyörgyön is László Attila geológus, egyetemi tanár sírjánál.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük