Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rendhagyó évforduló

A Háromszék Táncegyüttes és Lajtha László Alapítvány szervezésében november 9–10-én immár 30. alkalommal kerül sor Sepsiszentgyörgyön a népzene- és néptánctalálkozóra.

A Deák Gyula Levente igazgató és Ivácsony László művészeti vezető által tartott sajtótájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy a rangos vendégeket felvonultató, évfordulós rendezvény színvonalasnak ígérkező programjainak helyszíne ezúttal részben elüt az eddig megszokottól. Az ünnepi eseménysorozat a Magyar Állami Népi Együttes Tánckánon című összeállításával kezdődik november 9-én, pénteken 19 órakor a Tamási Áron Színházban, és táncházzal folytatódik. Talpalávalót a magyarpalatkai, Kedves, Tokos, Folker és Heveder zenekarok húznak.

Szombaton a kapuit 10 órakor megnyitó Sepsi Aréna nyújt otthont az egész naposra tervezett találkozónak, ahol gazdag programmal és minden korosztály igényét figyelembe véve várják a népi értékek iránt érdeklődőket. Így Ádám Gyula fotókiállításának megnyitója után az előcsarnokban kézműves termékek vására lesz, de a későbbiekben gyermekfoglalkozásokra és játékokra, valamint a hagyományok virtuális bemutatására is sor kerül. A konferenciaterem fotókiállítás, filmvetítés és egy multimédiás kiadvány bemutatójának helyszíne lesz. A táncházteremben székelyföldi legényesverseny, jótékonysági koncert és táncház zajlik. A nagyszínpadon a háromszéki gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek, valamint Kolompos Együttes fellépése után hagyományőrzők gálája, majd a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című előadása következik.

Jegyeket a világháló www.biletmaster.ro oldalán, a sepsiszentgyörgyi központi jegyirodában és november 10-én a Sepsi Arénában lehet vásárolni. Ez utóbbihoz a nap folyamán autóbuszok szállítják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük