Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a Kultúr Suli

Folytatódik a Kultúr Suli Kultúra

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának Kultúr–Kültér nevet viselő programsorozata 2022-ben gyarapodott a Kultúr Sulival, amely elsősorban vidéki iskolákba, óvodákba juttat el produkciókat: interaktív előadásokat, gyermekfoglalkozásokat, koncerteket, bábszínházi előadásokat. Kedden Erdővidéken kezdenek.

Május 16-a és 23-a között nyolc háromszéki településen zajlanak foglalkozások a Kultúr Suli keretében, együttműködve helyi tanügyi intézményekkel: a gyermekhallgatóság kedden Zalánpatakon, május 19-én Olaszteleken és Bodoson, május 23 Kilyénben próbálhatja ki erejét, leleményességét és bátorságát Benkő Éva Mese, mese mátka című játékos programján. Ezzel párhuzamosan Fekete Hunor Alsócsernátonban (május 16.), Ozsdolán (május 16.), Fotosmartonoson (május 17.) és Szárazajtán (május 17.) tart interaktív hangszerbemutatót. A tanév végéig további foglalkozások, koncertek és bábszínházi előadások esedékesek, de lesznek programok a vakációban és az új tanévben is.

Hirdetés
Hirdetés

A 2020-ben rajtolt Kultúr–Kültér égisze alatt zajló események közös jellemvonása, hogy szabadtéren igyekeznek enyhíteni az emberek művelődésszomján, megyeszerte kisebb-nagyobb élményt kínálnak több műfajban: bábszínházi előadások, koncertek, tárlatvezetéssel nyíló kiállítások, könyvbemutatók és így tovább. A Kultur Suli első helyszíne tavaly is Zalánpatakon volt június 7-én.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük