Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi projekt a bántalmazás ellen

Nemzetközi projekt a bántalmazás ellen Kovászna megye

Három országból érkeztek diákok és tanárok Kézdivásárhelyre, hogy hétfőtől péntekig a helyi Bod Péter Tanítóképző által a Ne bántalmazz, légy a társam című Erasmus+ projekt keretében rendezett programsorozaton vegyenek részt.

Hirdetés
Hirdetés

A Bod Péter Tanítóképző második Erasmus-találkozójának hétfői nyitórendezvényén a házigazda tanintézmény képviselői mellett a programban részt vevő magyarországi, törökországi és portugáliai diákokat és pedagógusaikat dr. Zoller Katalin tiszteletbeli aligaztgató, majd a Biszak Beáta tanuló által előadott népdal után Deák Magdolna, a Bod Péter-líceum igazgatója köszöntötte.

„Különösen fontosnak tartom e találkozásokatmost a közös projektünk témájának szempontjából is. Mindannyian tapasztaljuk, egymás bántása, elítélése legtöbbször aból fakad, hogy nem ismerjük és értjük eléggé egymást” – hangsúlyozva az intézményvezető, hozzátéve, az Európai Unió Erasmus+ projektjei ebben is segítenek. „Egymás kultúrájának, szokásainak, gondolkodásmódjának a megismerése által egymás elfogadásához járulnak hozzá. Hiszen akik megtanulják egymást értékelni, eszükbe sem jut egymást bántani!” – hangsúlyozta.

Deák Magdolna és Zoller Katalin

A folytatásban Bálint Olga, a Szentkereszty Stephanie Egyesület elnöke, Jakab Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, illetve a proektvezetők szóltak a jelenlévőkhöz.

Deme Ildikó, a Bod Péter Tanítóképző projektvezetője lapunknak így nyilatkozott. „Az öt napra tervezett tevékenységek kivétel nélkül a bántalmazás megelőzését, illetve az érzelmi intelligencia fejlesztését célozzák. Legfontosabb, hogy olyan személyiségjegyeket fejlesszünk a tanulókban, amelyek érzékenyítik a társuk ellen irányuló esetleges bántalmazási tevékenységekkel szemben, illetve segítik annak felismerésében, ha egy közösségben bántalmazás történik, legyen az fizikai, érzelmi vagy szóbeli” – jegyezte meg. Hozzátette, a közösségi médiában történő bántalmazásra is fontosnak tartják felhívni a figyelmet, hiszen azok adott esetben a szülők, általában a felnőttek tudomására sem jutnak.

A projektvezetők

A mai programban kvízjáték, a Szentkereszty Stephanie Egyesületnél tett látogatás, kincskereső-játék és vetített-képes előadás szerepel. Kedden a törcsvári kastélyhoz és a prázsmári erődtemplomhoz kirándulnak, szerdán egyebek mellett sporttevékenységeken vesznek részt, csütörtökön a múzeumlátogatás mellett Bálványosra és a Szent Anna-tóhoz látogatnak a résztvevők, majd este táncházban vesznek részt, a rendezvénysorozat péntek délelőtt a Zöld Nap Egyesület önkéntesei által vezetett játékokos tevékenységekkel zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük