Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fernet Blues Company a Jazz Bisztróban

Fernet Blues Company a Jazz Bisztróban Kultúra

Szeptember 15-én 20 órától idén második alkalommal lép színpadra a Jazz Bistro meghívottjaként a Fernet Blues Company, ezúttal eredeti felállásban.

Hűség és az átalakulás viszonyáról beszélhetünk, az 1999-ben alakult blues rock zenekar kapcsán. A Fernet Blues Company estében a szaporodó évekkel együtt járó fejlődés és változás folyamata egy élénkebb kiforrottabb, összeszokott és összeérett stabil csapat munkásságát tükrözi, hiszen a több évig tartó közös munka hatással van, megváltoztatja és gazdagítja a felfogást, a viszonyt, a dolgokhoz való hozzáállást, együttműködést is. Az egymást folyamatosan inspiráló ötösfogat (Yoko – gitár és ének, Cristi – bluesharp, András – gitár, Gabi – basszus, ukulele, steelgitár, Vlad – dobok) hatalmas élvezettel veti bele magát mindegyik produkcióba legyen szó fesztiválról, klubbuliról, városnapokról, vagy épp egy kocsma avatásról.

Hirdetés
Hirdetés

A szenvedélyeket és érzelmeket interpretáló brassói csapat, a zene jelentőségével és hatásával is foglalkozik, valamint odafigyelnek, hogy játékukkal milyen asszociációkat váltanak ki. A Fernet által játszott interpretációk újszerűen hangzanak új változatokat teremtve sem provokálók, hanem érdekesek és izgalmasak. Zenei mámorban zümmögnek kihasználva a sok értelmezési lehetőséget a zenében, amihez egy jó adag fantázia is társul nagy teret engedve újabb felismeréseknek, improvizációknak. Igyekeznek a zenélést élménnyé faragni, ahol az eredmény természetes és lendületes, ahol a hangokat értelemmel töltik meg és nem csupán mechanikusan egyformán eljátszva elnyomni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük