Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemkívánatos jelenségek a megyeszékhelyen: lovasszekerek, koldusok, szabálysértők

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség július és augusztus során több bírságot is osztott ki gyalogos és biciklis szabályszegőknek, de a város rendje érdekében a koldulókra és az utat szennyező lovasszekerekre, valamint a parkoló roncsautókra is külön figyelmet fordított.

Amikor jeleztük, hogy a biciklisávon parkoló autósokat fokozottan ellenőrizzük, akkor a közösségi médiában sokan úgy vélekedtek, hogy a szabálytalankodó bicikliseket is megilletné egy-egy bírság. Nyilvánvaló, hogy a szabályok megszegését minden esetben igyekszünk megelőzni, a kollégák a verbális felszólítástól, az írásos figyelmeztetésen át a konkrét pénzbírságok kiállításáig minden eszközt használnak” – fogalmazott Hadnagy István, a Helyi Rendőrség igazgatója.
A súlyos közlekedési balesetek megelőzése céljából augusztus 17-18-án a megyei rendőrséggel együtt lebonyolított akció keretében mindössze 24 óra leforgása alatt összesen 8 büntetést állítottak ki azon szabálysértők részére, akik nem tartották be a helyes és biztonságos közlekedésre vonatkozó szabályokat.
Fokozott ellenőrzés zajlott a Sepsiszentgyörgyön közlekedő szekerek esetében is: a helyi rendőrség 9 alkalommal bírságolt, összesen 1100 lej értékben, hiszen az elsődleges cél a közlekedés biztonságának garantálása. Ugyanakkor a tisztaság is fontos a városban: a 2013/241-es helyi határozat értelmében a szekereket el kell látni a lóürüléket felfogó megoldással, hogy az ne hulljon az aszfaltra, ilyenek hiánya miatt 150 lejre büntették a tulajdonosokat.

A koldulást Romániában a törvény minden formájában tiltja, a jelenség visszaszorítását a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség kiemelt fontosságúnak tekinti: a két hónap leforgása alatt összesen 13 esetben jártak el a koldusok ellen, akikre összesen 1450 lejnyi büntetést róttak ki.

Júliusban 11 közterületen árválkodó autót szállítottak el a megyeszékről. Több más elhagyottnak tűnő jármű is a helyi rendőrség célkeresztjébe került, ezeknél felszólításokat helyeztek el: amennyiben a tulajdonos nem szállítja el a szóban forgó autót, vagy nem bizonyítja, hogy az autó nem elhagyott, úgy szeptember során ezeket a gyűjtőhelyre viszik, további parkolókat szabadítva fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások