Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Esőben is muzsikált az erdő Oltszemen

Esőben is muzsikált az erdő Oltszemen Kultúra

Szombaton az esős időjárás miatt kis helyszínváltoztatással, Oltszemen, a fogathajtó pálya mellett tartották meg a Muzsikál az erdő programot, mely hosszú és sikeres utat járt be Magyarországon, és amelyhez most már Kovászna megye is csatlakozott Hargita és Brassó megyével karöltve.

Hirdetés
Hirdetés

„Az a fő célunk, hogy közösségünket egy fenntartható, környezettudatosabb életvitel irányába fordítsuk az erdő és a zene, a művészetek erejével. Ez a gondolat termékeny talajra és értő fülekre talál mindenhol, ahová megyünk. Kárpát-medence csodálatos élettér, tele olyan értékekkel, melyek az életünk alapját jelentik, megőrzése és átadása közös feladatunk és felelősségünk” – emelte ki Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke.

Az oltszemi fogathajtó pálya szomszédságába költözött esemény virtuális szakvezetéses erdei sétával kezdődött, majd Agócs Gergely felvidéki népzenész, népzenekutató tartott előadást a magyarok származásáról és rokonságáról. Ezenkívül fellépett az idén negyvenéves Szentegyházi Gyermekfilharmónia és a sepsibodoki Református Kamarakórus is.

A kora délutáni órákban enyhült annyira az időjárás, hogy igazi erdei sétára is indulhattak a résztvevők, az erdő mélyén pedig Szokolay Dongó Balázs és a Corpus Harsona Quartet nyújtott megismételhetetlen zenei élményt.

Mindeközben a téren a Rókavár szervezésében zajlottak a gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, a Zöld Székelyföld Egyesület interaktív játékain keresztül térségünk állat- és növényvilágával ismerkedhettek az érdeklődők. Márton Attila hegyimentő, a Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat munkatársa hasznos előadást tartott a biztonságos túrázásról, a túrajelzések, és arról, hogyan kell segítséget kérni.

Délután, estébe hajlóan már lehetett szabadtéri koncertet is tartani, előbb a Fonó Zenekar, majd István Ildikó és barátai léptek fel, az eseményt táncház és szalonna-, pillecukorsütés zárta.
(KMT-sajtóközlemény alapján)

Fotó: Kocsis B. János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük