Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy hónapig megtekinthető

Egy hónapig megtekinthető Kultúra

Vasárnap 13 órától nyitották meg a kovásznai Ignácz Rózsa-teremben Bányai-Szabados Katalin kiállítását. A tárlat a nagyváradi képzőművésznő karantén alatt, horgolással készült, nagyméretű alkotásait tartalmazza.

Az eseményen Czilli Balázs, a Kovászna Városi Művelődési Ház igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd Popon Krisztina festőművész, a Tibor Ernő Galéria Tagja mesélt Bányai-Szabados Katalin életéről és munkásságáról. A kiállításmegnyitót a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ Sicton zenekarának énekei színesítették.

Hirdetés
Hirdetés

A festményeiről, grafikáiról, linómetszeteiről ismert, sokoldalú képzőművésznő ezúttal az országos karanténidőszak alatt, horgolással készült, nagyméretű alkotásait hozta el Kovásznára, ez az első alkalom, hogy Székelyföldön állítják ki műveit.

A kiállítás a nagyváradi magyar képzőművészeket húsz éve egyesítő alkotócsoport és kiállítótér, a Tibor Ernő Galéria és a Kovásznai Városi Művelődési Ház, illetve az intézmény keretén belül működő Kádár László Képtár első közösen szervezett programja, amely folytatásaként májusban kovásznai képzőművészek fognak a Pece-parti Párizsként emlegetett Nagyváradon bemutatkozni, a Festum Varadinum kulturális fesztivál keretén belül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük