Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Látogatható az ünnepi kiállítás

Látogatható az ünnepi kiállítás Kultúra

A járványveszély miatt szűk körben nyitották meg vasárnap az Incze László Céhtörténeti Múzeumban a szokásos, 32. alkalommal megszervezett ünnepi tárlatot. A megnyitót a világháló élőben közvetítették, így pótolva a hiányosságot.

Nem kockáztatott dr. Dimény Attila múzeumvezető, de nem is akarta, hogy elmaradjon az idei március 15-i tárlat, így a Facebookon volt élő közvetítést választotta, minimális néző, vagyis a Cantus Kamarakórus, néhány képzőművész és a sajtó képviselőinek a jelenlétében.

Hirdetés
Hirdetés

Az alkalomra készített munkákat annak és rendje módja szerint kiállították, idén Albert Levente, Balázs István, B. Hajdú Enikő, Éltes Barna, Hervai Katalin, Koszta Ervin, Miklóssy Mária és Vargha Mihály (Sepsiszentgyörgy), Ábrahám Imola, Ábrahám Jakab, Csutak Levente, Bartha Árpád, Bartha Bíborka, Tomos Tünde és Vetró Bodoni Sebestyén András (Brassó), Deák M. Ria és Deák Barna (Kovászna), Székely Géza (Csernáton), Sárosi Csaba, Sárosi Mátyás Zsolt, Szász Edit Melinda, Vajna László Károly, Vetró András és néhai Vetró Bodoni Zsuzsa (Kézdivásárhely) alkotásait lehet április másodikáig megtekinteni, mivel a tárlatlátogatás nyitott, ahogy azt a múzeum vezetője hangsúlyozta.

A grafikákból, festményekből, domborművekből, kompozíciókból és szobrokból álló kiállítást Dobolyi Annamária művészettörténész méltatta, a Fórika Balázs által vezényelt kamarakórus pedig alkalomhoz illő műsorral készült.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük