Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták a legjobbakat

Díjazták a legjobbakat Kultúra

Tizenegyedik alkalommal hirdette meg Az erdő varázsa című fotópályázatát a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület. A beérkezett alkotásokból hétfőn nyílt kiállítás a Vigadó galériájában.

„A pályázat célja az volt, hogy a fotósok művein keresztül felhívjuk a nagyközönség figyelmét az erdőben található növény- és állatvilág szépségeire. A fényképek pedig rávilágítottak az erdő folyton változó csodájára, megújuló képességére, és közösségteremtő erejére is” – ezzel a gondolattal nyitotta meg a kiállítást Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke. Mint mondta, a meghirdetett fotópályázatra az elmúlt hónapok során számos értékes, izgalmas és gyakorta újszerű pályamű érkezett be. Az alkotásokat négytagú zsűri pontozta Bede Gábor, Nagy Lajos, Kelemen Gábor és Vetró András személyében, akik a 136 beérkezett munkából válogatták ki 24 pályázó 37 alkotását, ezek képezik a kiállítás anyagát. Nagy Lajos, a zsűri elnöke elmondta, a fotóművészetben is ugyanazok a szabályok érvényesülnek, mint a festészetben, így a pályamunkákat a formaiság és a témához való kapcsolódás szempontjai szerint értékelték.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfői eseményen díjazták az alkotásokat. A legjobbnak bizonyuló két alkotást Péter Levente (Zabola) készítette, harmadik díjas Kristóf Róbert (Kézdivásárhely) lett, dicséretben részesült Balázs Klára (Kézdivásárhely), Nánia Hilda (Kézdivásárhely) és Jancovius Helga (Budapest).

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük