Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták a kicsiket

Gyermeknap alkalmából hirdetett rajzpályázatot a Kovászna városi művelődési ház, kedden délután adták át a díjakat az Ignácz Rózsa-teremben, ahol a rajzokból készült kiállítás is megtekinthető. A megnyitó hangulatát a Neo-Gitár Alfa együttes koncertje színesítette, amelynek tagjait Kurta Béla készítette fel.

Hirdetés
Hirdetés

Június 10-ig várták a rajzokat a pályázatra, közel négyszáz érkezett be óvodásoktól és kisiskolásoktól. A szakmai zsűri korosztályonként három díjazottat, illetve különdíjasokat választott, de közönségszavazásra is lehetőség nyílt a Facebookon.

A kiscsoport első díjasa Bocanu Ingrid lett, második Simon Flavie, harmadik pedig Burnichi Rebeca. A középső csoportosok közül a képzeletbeli dobogó tetejére Zajzon Zsolna léphetett, második lett Bartók Emma, a harmadik díjon Gecse Nóra és Péterfi Kata Adrienn osztozott. A nagycsoportos pályázók közül első helyezést ért el Dombi Ditta, második lett Molnár Alexa, a két harmadik díjas pedig Simai Esther és Magos Stefan lett. Az előkészítő csoport első helyezettje Balogh Nóra, második pedig Olosz Nimród lett, a harmadik díjon Balogh Botond és Fábián Miklós Nándor osztozott.

Az első osztályos kicsik közül Kádár Renáta Abigél érdemelte ki az első díjat, Nadejde Benke Balázs a másodikat, amíg Kerekes Hunor a harmadikat. A második osztály első helyezettje Téglás Benjamin lett, második Balogh Zsombor, harmadik pedig Barti Kincső Lilla és Demes Judit. Az utolsó csoportban a harmadik, negyedik és ötödik osztályos diákok rajzait értékelték, első lett a III. osztályos Nadejde Benke Alpár és a IV. osztályos Fábián Lia Henrietta, a második díjat Máthé Jármin kapta, a harmadikat pedig Forró Blanka.

A közönség tetszését leginkább György Áron, Földes Rebeka, Cianga Sofia-Ana, Kádár Ágota és Bocan Ingrid rajzai nyerték el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük