Hirdetés
Hirdetés

Az író, aki nem olvasott

Az író, aki nem olvasott Kultúra

Ágoston Annamary Utazás a szíved körül című önéletrajzi és motivációs könyvének a bemutatóját tartották kedd délután a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyvudvarban. A szerző beszélgetőtársa Józsa Zsuzsanna, a Háromszék napilap szerkesztője volt.

A beszélgetés során elhangzott, ez az ötödik helyszín, ahol bemutatják a könyvet, voltak Homoródújfaluban, Szentegyházán, Felsőrákoson és Baróton, és a legeldugottabb kis faluba is el szeretnék juttatni a könyvet azok számára, akiknek nyitott a szívük. A bemutató a könyv előszavának felolvasásával kezdődött, ami tömören összefoglalta Annamary írását. Többek között említették, hogy a szerző meséléssel tanít, a motivációs és önfejlesztő művében az életét követhetjük mérföldkövenként.
Józsa Zsuzsanna kérdéseire válaszolva a szerző elmondta, vállalkozóként, édesanyaként, feleségként és gyermekként szól az olvasóhoz. Arra törekszik, hogy a könyv segítségével utat mutasson nekik abban, hogy olyan életet éljenek, amilyent tényleg szeretnének. Legfőbb tanácsai közé tartoznak, hogy szabaduljunk meg a félelmektől, a beidegződésektől, és hallgassunk a szívünkre. Az Utazás a szíved körülben leírta azt a módszert, ami a lelki újjászületés gyakorlati megváltozásához szükséges.

Hirdetés
Hirdetés

Megtudtuk, 33 éves koráig könyvet sem olvasott, aztán rájött, hogy hatalmasat veszített ezáltal, de arra is, hogy sosem késő elkezdeni. „Könyvet olvasni jó, de írni még nagyobb öröm” – fogalmazott.

Próbálta olyanra szabni a művét, hogy azoknak is kedvükre való legyen, akik nehezen veszik rá magukat az olvasására. Elmondta, amikor elindította a vállalkozását Baróton, sokan kételkedtek benne, de mégis sikerült virágzóvá tennie azt a kisvárosban. A beszélgetés során szó esett az emberek bizalmatlanságáról, többek között a székely ember „még azért sem” attitűdjéről, ami ellehetetleníti a változásokat. A szerző beszélt az ő mestereiről is, Brian Tracy-ről, akinek a könyve ösztönözte arra, hogy vállalkozást indítson, és Jack Canfieldről, velük (mindketten amerikai motivációs előadók – szerk. megj.) szerencséje volt személyesen is találkozni és társalogni. Tonk Emil (a Magyar Marketing Szövetség alapító, örökös tagja, aki idén februárban hunyt el –szerk. megj.) volt az, aki arra biztatta, hogy színpadra álljon, és könyvet írjon.

Annamary a könyve végén az önmagunkkal való foglalkozásra buzdít, elvetve azt a szabályt, hogy könyvbe írni tilos, nehéz kérdéseket tesz fel, amire az olvasónak írásban kell válaszolnia, természetesen saját magának és javára.

Az eső miatt a könyvbemutató az udvarról a LibriM épületébe költözött, ahol Mátyás Ferenc klarinétszólója zárta az eseményt. Az egyik szerencsés néző sorshúzással egy dedikált könyvet nyert a szerzőtől, amit a bemutató végén át is vehetett. Ágoston Annamary a következő tanáccsal bocsátotta útjára közönségét: „Figyeljünk a szívünkre és a lelkünkre, mert az a legfontosabb, és ebben a rohanó világban pont erre nem figyelünk. Figyeljünk önmagunkra és a szívünkre!”

Simon Ábel

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások