Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az együtténeklés élménye

Az együtténeklés élménye Kultúra

November 4-én a kovásznai belvárosi református templomban került sor a Háromszéki Kamarakórusok Találkozójára, amely idén a tizenhetedik kiadásához érkezett.

Hirdetés
Hirdetés

A rendezvény nyitómozzanataként Balogh Zoltán lelkész, a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye esperese hirdetett igét, majd Vén Erzsébet, a Pastorala Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a kórusokat és a jelenlévőket.

A rövid igehirdetést és üdvözlőbeszédet követően nyolc énekkar mutatott ízelítőt repertoárjából. Fellépett a helybeli Pastorala kamarakórus, a pákéi református dalkör, a kézdivásárhelyi Cantus kamarakórus, a szombatfalvi református egyház énekkara és a székelyudvarhelyi Psallite kamarakórus. Vastapssal hálálta meg a közönség a sepsiszentgyörgyi Kríza János Unitárius Dalárda, a Pro Musica kamarakórus és a Cantus Firmus vegyeskar műsorát is.

Vén Erzsébet záróbeszédében Kodály Zoltánt idézve elmondta, a zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik. Hozzátette: hálás azért, hogy idén ismét sikerült megtartani a rendezvényt, hiszen az elmúlt időszakban nemcsak a zene hiányzott, hanem az együttlét és a találkozás öröme is.

Az emléklapok és virágok átadása, illetve a magyar himnusz eléneklése után a kóristák közös vacsorán vettek részt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük