Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Szerda 15:45 Kakukk, magyar rövidfilm, Mátyás, Mátyás, magyar-román animációs dokumentumfilm, Végtelen percek, magyar rövidfilm, A boldogságtabletta, román rövidfilm, r. Felméri Cecília, 16:00 Luca, amerikai animációs családi kalandfilm, magyarul beszélő, 17:00 A Drakula dilemma, magyar dokumentumfilm, r. Felméri Cecília, 18:00 Mesterkurzus: Felméri Cecília filmrendező, 18:15 Free Guy, amerikai akció vígjáték, román felirattal, 19:00 Spirál, magyar-román filmdráma, r. Felméri Cecília, román felirattal, a filmvetítés után közönségtalálkozó lesz Felméri Cecília filmrendezővel, 20:30 Szenvedélyes szomszédok, spanyol vígjáték, román felirattal.

ŐSZI SOKADALOM

Szerdán 20 órától Udvartér Teátrum a Vigadó udvarán (eső esetén Vigadó Művelődési Házban) – Ray Cooney: Ketten a neten.

SZÍNHÁZ

Ma 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében megtekinthető a Vecsei H. Miklós és csapata által létrehozott Párbeszéd, sötétben című koncertszínházi előadás, amely Csoóri Sándor munkássága előtt tiszteleg. Az előadás végén közönségtalálkozó lesz, ahol a produkció témáját érintő kérdésekre válaszolnak.

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház Részeg halottakat nem szolgálunk ki! című kirakat-előadása megtekinthető szeptember 9-én, csütörtökön 21.22-től, szeptember 10–12. között, valamint szeptember 14–16. között 20.21-től és 21.22-től a Szabadság téren épített 12 fős nézőtérről. Jegyet foglalni a 0755.335.400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél lehet, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. Ajánlott életkor: 14 év felett.

100 éves Magyar Férfidalárda

A sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ez alkalomból szeptember 11-én 17 órától Centenáriumi Hangversenyre kerül sor a Gyöngyvirág utcai református templomban. A sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda 1921. február 1-én mindössze 38 taggal alakult. Repertoárjukban nemzeti, vallásos, világi-klasszikus, bordalok, huszár-katonadalok, népdalfeldolgozások is megtalálhatóak. A dalárda élén Jakab Árpád karnagy áll.

A centenáriumi ünnepélyen közreműködik a Cantus Firmus Vegyeskar, a marosvásárhelyi Cantuale Énekegyüttes és a Siófoki Férfi Dalkör Egylet. Az ünnepi műsoron Giuseppe Pitoni, Michael Praetorius, Daniel Friderici, Kodály Zoltán, Veress Gábor művei is felcsendülnek. A rendezvény a Magyar Férfidalárda műsorával zárul.

Az ünnepség keretében bemutatják a centenárium alkalmából készített emlékkönyvet, és felszentelik a dalárda új zászlóját. Az eseményen tiszteletüket teszik a 100 éves jubileumát ünneplő Romániai Magyar Dalos Szövetség tagjai, a Péti Férfikar, a Száztagú Székely Férfikórus, a székelyudvarhelyi Székely Dalegylet Férfikórus, a gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a csíkborzsovai Férfikórus és a Marosszéki Harmónia Dalcsoport.

Szeptember 12-én, vasárnap a Siófoki Férfi Dalkör Egylete egy rövid koncertet mutat be a szemerjai református templom délelőtti 11 órás istentiszteletén.

KÖNYVBEMUTATÓ

Sepsiszentgyörgyön szeptember 12-én, vasárnap12 órakor az unitárius templom tanácstermében Czegő Zoltán legújabb két könyvét mutatják be. A találkozón a vendégeket Péterfi Ágnes unitárius lelkész, meg a költő, író üdvözli.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük