Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Kedd 17:00 Croodék: Egy új kor, am. animációs vígjáték, magyarul beszélő, 17:15  Mancs őrjárat: A film, am.-kan. animációs családi film, románul beszélő, 19:00 Free Guy, am. akció-vígjáték, román felirattal, 19:15 Éjszaka a házban, am. horror, thriller, r. f.

HONISMERETI ÉRTEKEZLET

A csernátoni IV. IKA képzőművészeti alkotótábor részeként az IKA Kulturális Egyesület, Csernáton község polgármesteri hivatala és az IKA Képzőművészeti Alkotóműhely Testvéreink, a csángómagyarok címmel honismereti értekezletet szervez augusztus 25-én, szerdán19 órakor a Sylvester Lajos Községi Könyvtárban (Csernáton 459. sz.). Meghívott előadók: Benő Attila nyelvészprofesszor (BBTE-Kolozsvár), Borbáth Erzsébet tanár, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola alapító igazgatója, Gazda József író, művelődésszervező, Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár (BBTE – Kolozsvár), Vargha Fruzsina művészettörténész, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. Fellépnek: Csillag Mónika, Jánó Kinga népdalénekesek, Éltes Barna tilinkón játszik.

ISTVÁN, A KIRÁLY

Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Arénában az István, a király székelyföldi nagyprodukció programsorozata augusztus 24-én este zárul, az előadás 20.30-kor kezdődik.

ÉRTÉKMEGŐRZŐ KIÁLLÍTÁSOK

A szervezőcsapat, valamint a sepsiszentgyörgyi Magyar Kulturális Intézet két értékes kiállítást kínál az érdeklődőknek, amelyek a Sepsi Aréna teraszán, valamint belterében tekinthetők meg. A tárlat a Királydombtól Sepsiszentgyörgyig követi nyomon az István, a király rockopera útját. A Sepsi Aréna teraszán látható a Mag és Héj installáció, valamint a székelyudvarhelyi Elekes Gyula képzőművész Szent Korona-másolata. Az öt méter magas és öt méter átmérőjű modell polikarbonátból készült. Méreténél fogva igen látványos, és pedagógiai célja is van: felfrissíti az eddigi ismereteket, ugyanakkor pluszinformációkat ad.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük