Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

AJÁNLÓ Kultúra

KÖNYVBEMUTATÓ

Július 28-án, szerdán 18 órától Czegő Zoltán Életút-díjas költő, író, lapunk főmunkatársa személyesen mutatja be új könyveit a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház rendezvénytermében.

Czegő Zoltán Bukarestben született, de székely vándormunkás család sarjaként meghatározó gyermek- és ifjúéveit Erdély különböző településein töltötte: Uzon, Máréfalva, Sepsiszentgyörgy. A Székely Mikó Kollégiumban érettségizett, majd Kolozsváron végezte egyetemi tanulmányait. Pedagógia-lélektan-magyar szakos tanárként Korondon helyezkedett el, majd a háromszéki megyei lap alapító szerkesztője lett. Művészetét meghatározza a székely életrevalóság és az erdélyi kisebbségi öntudat, lírai, valamint prózai műveiben egyaránt felvállalja a lokálpatrióta értékteremtő és -megőrző szerepét.

Az eseményre a belépés ingyenes. A bemutatott művek között lesz verseskötet és prózai írás is. Ez a könyvbemutató alkalmat ad az érdeklődő közönség számára találkozni a helyi kulturális élet egy ma is aktív, formáló alakjával, aki életműve által mindannyiunk közös kisebbségi érdekeit képviseli.

MŰVÉSZ MOZI

Kedden: 16:15 Raya és az utolsó sárkány (amerikai animációs kalandfilm, vígjáték, magyarul beszélő), 17:00 Croodék: Egy új kor (amerikai animációs vígjáték, 3D, románul beszélő), 18:30 Halálos iramban 9. (amerikai akciófilm, krimi, magyarul beszélő), 19:00 Idő (amerikai dráma, misztikus, thriller).

MESEPERCEK

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár keddtől péntekig 10 és 12 óra között a székhelyéül szolgáló épület sarkánál található kiskertben is várja látogatóit, ahol babzsákokon ülve lehet olvasgatni, könyveket választani, illetve beiratkozásra és kölcsönzésre is van lehetőség. Ugyanott naponta 10:30-tól a könyvtárosok és önkéntes segítőik mesét olvasnak gyermekeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük