Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mongóliát legyőzték

Mongóliát legyőzték Sport

A hetedik helyen zárhatja az olimpiai tornát Románia 3×3-as női kosárlabdacsapata, miután hétfőn 22–14-re győzött Mongólia ellen az alsóházi rangadón. Ez volt a román csapat első sikere az olimpián.

Hirdetés
Hirdetés

Az Aomi Urban Sports Parkban rendezett mérkőzésen Sonia Ursu és Gabriela Mărginean egyenként 7 pontot dobtak, Claudia Cuic 5 alkalommal volt eredményes, míg Ancuţa Stoenescu 3 pontot tett hozzá a sikerhez.

A nap második mérkőzése már nem alakult ilyen jól, mivel a román lányok 21–12-re kikaptak az Orosz Olimpiai Bizottság csapatától, így már csak matematikai esélyük maradt arra, hogy továbbjussanak. Ezen a találkozón Cuic, Mărginean és Ursu egyenként 4 pontot dobtak.

Románia ezt megelőzően kikapott Kína, Japán, Olaszország és az Egyesült Államok válogatottjaitól is. A nyolc csapatos torna első hét fordulója után az első két együttes egyenes ágon bejut az elődöntőbe, míg a 3–6. helyen záró csapatok selejtezőt játszanak egymás ellen a legjobb négy közé jutásért. Romániának akkor van esélye továbblépni, ha ma legyőzi Franciaország csapatát a 11 órakor kezdődő utolsó fordulóban, bár ez nem valószínű.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük