Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megmutatták, mit tudnak

Megmutatták, mit tudnak Sport

Eseményekben gazdag hétvégét zárt a Sport-All Sport Klub Z Dance táncszakosztálya. A sepsiszentgyörgyi táncosok egy népszerű televíziós műsorban szerepeltek, de versenyhelyzetben is megmutatták, mire képesek.

Hirdetés
Hirdetés

A Z Dance-t július 23-ra meghívták az Antena 1 tévécsatorna Neatza cu Razvan si Dani elnevezésű műsorába. A tévés szereplés fantasztikus élményt jelentett mind az oktatók, mind a 13 főből álló tánccsapat számára, az ismert műsorvezetőket még néhány magyar szakkifejezésre is megtanították a táncoslábú lányok. Az előadás közös fotózással zárult, és azzal az ígérettel, hogy a nyár folyamán még várják őket a stúdióba. A csapat a sikeres fellépést Bukarest egyik aqua parkjában ünnepelte meg, így készültek a másnapi versenyre.

Idén második alkalommal vettek részt a HIP HOP International (HHI) táncversenyen, annak ellenére, hogy nem áll közel hozzájuk ez a fajta megmérettetés, mivel inkább azokat a viadalokat kedvelik, ahol a versenyszabályzat lehetőséget ad a művészi kifejezésre, mind táncban, mind színpadi megjelenésben. Itt ismerkedtek meg Paul Gheorghe táncos-koreográfussal, nemzetközi zsűritaggal, aki az elmúlt másfél évben sokat hozzátett a csapat fejlődéséhez.

A két fordulóból álló versenyben 14 csapat indult a Z Dance kategóriájában, és 8 jutott tovább a második körbe. A mieink ötödikként léptek tovább, végül Varsity-kategóriában a Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Stinghe Szófia, Székely Anett, Kaláka Kriszta alkotta együttes az előkelő 4. helyen végzett, indulási jogot szerezve az amerikai világbajnokságra.

„Nagyon büszkék vagyunk a lányokra! Köszönjük a szülőknek a támogatást, Paul Gheorghenak a közös munkát, és nem utolsó sorban kiemelném Sándor Lilla kolléganőm fáradságot nem ismerő munkáját, aki koreografálta és felkészítette a versenyzőket” – értékelt Vass-Vitus Kinga szakvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük