Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Föld-installáció Sepsiszentgyörgyön

Föld-installáció Sepsiszentgyörgyön Kultúra

Mint azt már beharangoztuk, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata elhozza a Luke Jerram művész által készített, Gaia néven ismert fényinstallációt, a Föld bolygó másolatát a városközpontba.

Hirdetés
Hirdetés

A kiállítás 10 napig, július 30-tól augusztus 8-ig lesz látható az Erzsébet parkban, a tó felett. A látogatóknak egyedülálló élményben lesz részük, hiszen nemcsak láthatják a bolygónkat 3D-s ábrázolásban lebegni, az önkormányzat további szórakozási lehetőségeket is biztosít számukra.

A fényinstalláció közelében pihenésre és szórakozásra alkalmas meglepetésekben lehet részük az Erzsébet parkba látogatóknak. Mindazok, akik megcsodálják a Gaia elnevezésű alkotást, díjmentesen készíthetnek fényképeket délutánonként az erre az alkalomra felállított fotóstandnál, valamint közösen tekerhetnek az alkotás mellett elhelyezett tandemkerékpáron.

A kerékpárt egy időben legfeljebb három személy használhatja, akiknek egyszerre kell pedálozniuk. A látogatók részt vehetnek egy szimbolikus kihívásban, amelynek célja, hogy a kiállítás ideje alatt, a 10 napon összesen 560 kilométert pedálozzanak! Ez a szám pontosan megegyezik Sepsiszentgyörgy város hivatalos korával, a megtett távolság pedig egy oda-vissza utat jelent Kolozsvárig. A kerékpár mellé felszerelt kijelzőn lehet majd követni a letekert kilométerek számát.

A 7 méter átmérőjű Gaia felületének 1 centimétere a Föld bolygó 18 kilométerével méretarányos, amelyet a brit Luke Jerram készített a NASA részletes felvételei alapján. A kiállítást a Lights on Romania szervezi partnerségben Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalával.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük