Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

Péntek 17:00 Raya és az utolsó sárkány, am. animációs, 17:15 Nyúl Péter 2. Nyúlcipő, ausz.-am. animációs, 19:00 A fészek, angol-kanadai, 19:30 Jeges pokol, am. akcióthriller.

Szombat 11:00 Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő, 11:15 Szilaj: Zabolátlanok, am. animációs, 15:30 Raya és az utolsó sárkány, 15:30 Halálos iramban 9. am. akciófilm, 18:00 Szörnyella, am. vígjáték, 18:30 A briliáns csel, spanyol akcióthriller, 20:30 Halálos iramban 9. 21:00 Egyszerű nők, olasz-román dráma.

Vasárnap 11:00 Raya és az utolsó sárkány, 11:15 Raya és az utolsó sárkány, 15:30 Lelki ismeretek, am. animációs, 16:00 Nyúl Péter 2. Nyúlcipő, 17:30 Halálos iramban 9., 18:00 Sokkal több, mint testőr 2., am., 20:30 Jeges pokol, 20:45 A fészek – angol-kanadai.

ELŐADÁS

* A Kónya Ádám Művelődési Házban ma 17 órától bemutatják Mikola Csongor Lelkünk harangjai című verseskötetét. A meghívott díszvendég Reisinger János irodalomtörténész.

* Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben ma 18 órától Salamon Ferenc ny. magyartanár bemutatja Domokos Béla Út és ösvény című új verseskötetét.

HITÉLET

Ma 12 órakor kezdődik a Sarlós Boldogasszony fogadalmi nagybúcsú a futásfalvi kegytemplom kertjében.

KULTÚRPARK

Ma 19 órától Sárik Péter Trió & Falusi Mariann lemezbemutató koncertje jazzesített magyar slágerekkel indítja a KultúrPark eseménysorozatát az ‘56-os emlékparkban. Hétfőn 18 órától a kovásznai művelődési házban lépnek fel.

ÖNKÉNTESPROGRAM

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár önkéntesprogramot hirdet középiskolás diákok számára, a nyári vakáció idejére. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívesen kapcsolódnak be a könyvtár nyári programjainak lebonyolításába. Jelentkezni július 7-ig lehet e-mail-ben, a biblio@kmkt.ro címen.

SICULUS-VERSENYFELHÍVÁS

Idén is meghirdeti a SICULUS fesztivált és az erdélyi zenekarok seregszemléjét a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont. A korábban közzétett június 30-i határidőt július 15-én 16 óráig meghosszabbítva, továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek szenvedélye a zene, szeretne közönség előtt fellépni, bemutatkozni, van saját szerzeménye és fejlődni szeretne a SICULUS fesztiválon megszerzett díjak és tapasztalatcsere révén.

A tehetségkutató nagydíja stúdióidő, 1000 eurós értékben. Emellett még négy további díj stúdiófelvétel 500-500 eurós értékben, továbbá értékes nyereményekkel, valamint magyarországi és erdélyi fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel térhetnek haza. A saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót előnyben részesítő zenei verseny új impulzust jelent az élő koncertek hosszas elmaradását követően.

A versenyprogram kétfordulós. Az elsőben két saját magyar nyelvű dallal kell benevezni rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop stb. zenei stílusok valamelyikével. A második fordulóba továbbjutott zenekarok zsűri és közönség előtt léphetnek színpadra a 9. SICULUS fesztiválon, Székelyudvarhelyen 2021. augusztus 13-15. között.

Részletek, online regisztráció: siculusfesztival.com. A fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács. Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza. Támogató: az RMDSZ és a Communitas Alapítvány.

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40.266.214.440.

 

MOZGÓKÖNYVTÁR

  1. július 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap 17 és 19 óra között a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai ott lesznek a főtéri vásárban, a Szent György-szobor mellett. Az ily módon létrejövő mozgókönyvtárban az érdeklődők beiratkozhatnak, illetve válogathatnak és kölcsönözhetnek az intézmény könyvállományából.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük