Felhívás!

AJÁNLÓ

SZÍNHÁZ

Június 15-én 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében Aritmia.doc című versműsor tekinthető meg, melyet a Kolcsár József rendező válogatott össze az erdélyi kortárs költészet mai életérzéseket közvetítő legújabb darabjaiból. Az előadás jellegzetessége, hogy performance jellegű, folyamatosan változó, melyet elsősorban a Prezeng nevű, sepsiszentgyörgyi improvizációs zenekar közreműködése biztosít.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órától a kézdivásárhelyi Borudvarban bemutatják az Édes ízek Székelyföldről című kötetet. Az eseményen jelen lesznek a könyv szerzői közül Szőcs Ilona tiszteletes asszony és Farkas Ferenc cukrászmester, valamint Tamás Sándor megyetanácselnök, aki a süteményes kötet előszavát jegyezte. Az Édes ízek Székelyföldről című kötet Székelyföld első süteményeskönyve, amelynek célja népszerűsíteni a kürtőskalácsot, ugyanakkor ízelítőt adni a térség kedvelt édességeiből.

ELŐADÁS

* Kedden 18 órától a Vigadó nagytermében Gheorghita Raymond és Jitarasu Attila Hátizsákkal a világban – Túrázás a hegyekben címmel tartanak előadást. Utazni fogunk belföldön és külföldön, információkat kapunk arról, hogy miért annyira fontos a természettel való kapcsolat. Élménybeszámolóval is készülnek a túrázók, velük együtt fogjuk virtuálisan bejárni a helyi túrázóhelyeket, de Dél-Olaszországba is ellátogatunk. A helyek száma korlátozott. Előzetes regisztráció a 0730.600.279-es telefonszámon.

* Kedden 18 órától, a Magyar-Turán Alapítvány tudományos ismeretterjesztő előadássorozata állomásaként Bíró András Zsolt antropológus kutató (Magyar Természettudományi Múzeum), a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés főszervezője tart előadást Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben (44-es Udvartér, 1. sz., első emelet). Az előadás témája: A hunok és a magyarság kapcsolata az őstörténeti kutatások tükrében. A belépés ingyenes.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.