Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Krejcíková premierje

Krejcíková premierje Sport

Szombaton délután került sor a Párizsban zajló francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjére, amelyet a világranglistán 33. cseh Barbora Krejcíková 1 óra 58 perc alatt nyert meg 6:1, 2:6, 6:4-re az egy hellyel előtte álló orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen, s ezzel pályafutása első Grand Slam-tornáját nyerte.

Hirdetés
Hirdetés

Bár a 29 éves orosz teniszező kezdte jobban, megnyerve cseh ellenfele adogatását, ezzel el is lőtte a puskaporát. Krejcíková elképesztő sebességgel játszott, míg Pavljucsenkova rengeteget hibázott, így előbbi fél óra alatt 6:1-re behúzta az első játszmát. A második játszmában azonban Pavljucsenkova magához tért, és negyvenöt perc alatt 6:2-vel egyenlített, ám ekkor szerzett combsérülése megpecsételte a döntő sorsát.

A döntő játszmában már nyoma sem volt a frissességnek a felek játékában, emellett Pavljucsenkova sérülése is sokat nyomott a latban, végül 3:3 után elvesztette adogatását, és az előnyt ellenfele végig megtartotta, 6:4-re nyerve a döntő játszmát. Ezzel Barbora Krejcíková pályafutása első GS-tornagyőzelmét aratta, egyben ő lett a független Csehország történelmében az ország első győztese a Roland Garros női egyesének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük