Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KEREKASZTAL-BESZÉLGETÉS

A sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református templomban ma 18 órától, a Teológia mindenkinek képzésen kerekasztal-beszélgetést tartanak Bizonyságtétel a túlélésről – 1956 Erdélyben és következményei témakörben. Meghívott vendégek a Volt Politikai Foglyok Szövetségének tagjai: Török József, Puskás Attila, Váncsa Árpád és Zsók László.

KONCERT

Ma 18 órától rendkívüli kamarazene koncert az Árkosi Kulturális Központban. Fellépnek a brassói egyetem zenetanárai: Alina Nauncef (hegedű) és Anca Preda (zongora). Szervezők: az Árkosi Kulturális Központ és a brassói Transilvania Egyetem zenetanszéke. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6. sz. alatt, 9–15 óra között (tel.: 0267.373.651). Egy jegy ára 10 lej.

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi színház március 23-án, kedden és 24-én, szerdán 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében (színpadra épített nézőtérrel) Amikor telihold ragyog a turkáló felett című darabját játssza (rendező: Radu Afrim) a helyi magyar társulat.

KIÁLLÍTÁS

* Március 23-án, kedden 18 órakor Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében dr. Kinda István néprajzkutató és Hoffmann Edit muzeológus megnyitják a Székelyföldi népi mesterségek – revitalizálás digitalizálás és népszerűsítés által című kiállítást. A megnyitó a múzeum Facebook-oldalán követhető.

* Balázs István képzőművészeti kiállítása (Fény)képek címmel március 30-ig tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi Lábasházban.

* Az In memoriam Kántor Lajos című kiállítás április 16-ig tekinthető meg az Erdélyi Művészeti Központban.

* A sepsiszentgyörgyi Lábasházban május 21-ig látogatható a Székely Nemzeti Múzeum A szabadság színeváltozásai című kiállítása.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük