Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

MŰVÉSZ MOZI

16:15 Amíg tart a nyár – ausztrál filmdráma, 118 perc – román felirattal, 16:30 Lassie hazatér – német családi kalandfilm, 96 perc – magyarul beszélő, 18:45 Szívek királynője –dán-svéd filmdráma, 127 perc – román felirattal, 19:00 Nagypapa hadművelet – amerikai vígjáték, 98 perc – magyarul beszélő.

MEGJELENT A SZÉKELYFÖLD

A Székelyföld folyóirat 2021/1. számában verssel jelentkezik Bartha György, Bíró József, Borsodi L. László, Czilli Aranka, Keszthelyi György, Király Farkas, Nagy Attila, Nyerges Gábor Ádám és Papp-Für János. Prózát publikál Borcsa Imola, Kiss Noémi, Erdei L. Tamás, Simó Márton; Florin Irimia novellája Szonda Szabolcs fordításában olvasható.

A Literata Hungarica című rovatban Magyary Ágnes: Kötelező Madrid című útinapló-esszéje olvasható, a Ködoszlásban Miskolczy Ambrus: A székely és a román Hunyadi versenyeztetése című tanulmánya.

Mirk László a fenyédi Talált család 172 éves történetét vázolja fel, a Nobile Officium című rovatban Oláh-Gál Elvira beszélget a csíktusnádi Betegh Margittal és Stefániával. A képzőművészeti rovatban Kányádi Iréne a székelyföldi grafikai biennáléról ír összefoglalót, a Szemlében

Füzi Péter Nyerges Gábor Ádám: Mire ez a nap véget ér című regényéről, Száraz Miklós György pedig Simó Márton: Gerzson szép délutánja című regényéről értekezik.

A Székelyföld megvásárolható a könyvesboltokban, előfizethető a postán vagy banki átutalással. További részletek: www.szekelyfoldfolyoirat.ro

SZÍNHÁZ

* Martin Crimp A többit már láttad a moziban című kortárs darabját Botos Bálint rendezte, aki korábban A társadalom támaszai című előadást vitte színre Sepsiszentgyörgyön. Martin Crimp darabja Euripidész egy kevésbé ismert klasszikus tragédiájának átirata, mely Oidipusz családja történetének egy megrázóan kegyetlen és fájdalmas epizódját meséli el. A rendező mindenkinek ajánlaná ezt a produkciót, akit foglalkoztat, hogy milyen döntéseket hoz a saját éltében, és hogy ezek a döntések hogyan hatnak ki a szűk és tág környezetére. Az előadást a nagyszínpadon láthatja a közönség január 14-én, 16-án és 20-án 19 órai kezdettel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük