Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

FILMVETÍTÉSEK

Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban (a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán) ma 21 órától (esőnap: szombat): Mindenki tudja (2018, spanyol-francia-olasz).

KONCERT

Pénteken 19 órától Free Connection-koncert a kézdivásárhelyi Borudvarban. Belépő: 15 lej (tartalmazza egy sör/üdítő) árát. Regisztráció a 0723.194.070-es telefonszámon.

MŰHELYMUNKA

Július 27. és augusztus 2., illetve augusztus 3. és 9. között került sor a XIII. Százlábú közösségépítő műhelymunkára Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa szervezésében, a Communitas Alapítvány támogatásával a Borospataki Skanzenben. Bár a fiatalok 2,5 hektár területen mozoghattak és rophatták a táncot, a főszervező Virág Endrének nehéz dolga akadt. A törvényes előírásoknak eleget téve, a jól összeszokott csapatot négy részre kellett osztania, de élményekben és tapasztalatokban idén sem volt hiány. A 4-5 hónapja zárt térbe kényszerült fiatal táncosok számára a szabadtéri műhelymunka mégis egy találkozási pontnak bizonyult.

A már jól berögzült koreográfiák gyakorlásán kívül a résztvevőknek lehetőségük nyílt ismeretlen vizekre is „táncolni”, új lépésekkel ismerkedni: a sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttesnek a kolozsvári Feketelaki Tibor és Székely Melinda bonchidai román táncokat tanítottak, a Százlábacskák Néptáncegyüttes, valamint a kézdivásárhelyi Pitvar Néptánccsoport a Maros Művészegyüttes egykori tagjaitól, Varró Hubától és Sándor Ildikó Zsuzsánnától a jobbágytelki táncok lépéseit sajátíthatták el, az Aprólábak Néptáncegyüttes tagjai pedig udvarhelyszéki táncokat tanulhattak Mátéfi Csaba és Mátéfi Zita vezetésével. A táncoktatás ideje alatt Molnár Szabolcs, Petres Attila, Kedves Botond, Harai László, Harai Levente, Harai Hunor, Antal Csanád, Bíró Imre, Szakács Kristóf húzták a talpalávalót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük