Felhívás!

Rozsdás-pityókás négykezes

Rozsdás-pityókás négykezes Vélemény

Felső-Háromszékről, fotóval érkezett olvasói levelünk egy csodálatos lehetőségről: „Íme, a Tetris világbajnok! Nem kell lekötni a rakományt, ha pontosan illeszted össze a darabokat! A csodás muzsikát, amit a macskakövön generál, már csak a kihangosítóba való ordibálás teszi még gyönyörűbbé” – írja olvasónk, aki megszabadult a fölösleges vasaktól.

De kiderült, hogy ez csak Felső-Háromszéken ilyen prózai: „Egy Orbaiszéken áruló szakkereskedő Beethoven-rajongó! Egy reggel hallom a Kenderszer felől a Für Elise-t, igaz, kissé gyorsított tempóban. Na, gondolom, valaki gyötri a szerencsétlen kölköt egy oroszpiaci gépzongorával, de miért ilyen gyors? Aztán az első néhány ütem után elhallgat, s kezdi újra, mire beugrott, hogy ezt valamelyik koreai programozó mentette macskariasztó-zeneként, figyelemfelkeltő célzattal. Aztán 100 méteres körzeten belül a szöveg is hallatszott már: áááárdééé, vineeettte, káártóóóf! És így tovább, tíz másodperces periodicitással, végig a falun, a marketing dicsőségét hirdetve.”

Zene nélkül, de ordítva érkezik később az ócskavasas, mesterien ráidőzítve, pár napos késéssel a Tega lomtalanító akcióira, jogosan a későkásákra építve, azokra, aki késve tették ki az eléghetetlen rozsdás cuccot, és ingyen odaadják a gyűjtögetőnek, csak vigye!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.