Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁS

A Székely Nemzeti Múzeum augusztus 12-én, szerdán 18 órakor nyitja meg első kiállítását ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábasház emeleti termeiben. A reNovatio című kiállítás a múzeumban zajló háttérmunkákba, illetve a küszöbön álló épület-felújítást megelőző hároméves „költözés” mindennapjaiba avatja be a látogatót. A kiállítóterekben megelevenedő jelenetek a költözés előtti és utáni raktározási, restaurálási és szállítási körülményekbe, a múzeumi tárgyak mindenkori titkos életébe engednek betekintést. Beszédet mond: Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Pozsony Ferenc egyetemi tanár, az MTA külső tagja és Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum muzeológusa.

KONCERT

* Ma 19 órától a Térerő együttes koncertezik Sepsiszentgyörgyön a KultúrParkban (a Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán).

* Pénteken 19 órától Free Connection-koncert a kézdivásárhelyi Borudvarban. Belépő: 15 lej (tartalmazza egy sör/üdítő) árát. Regisztráció a 0723.194.070-es telefonszámon.

FILMVETÍTÉSEK

* Sepsiszentgyörgyön, az ’56-os emlékparkban (a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán) csütörtökön 21 órától (esőnap: szombat): Mindenki tudja (2018, spanyol-francia-olasz).

* Kovásznán, a művelődési ház udvarán ma 21 órától (esőnap: csütörtök) a Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 című filmet vetítik 12 éven felülieknek. A belépő ára 10 lej. Helyfoglalás, előzetes regisztráció a culturacv@gmail.com e-mail-címen, a 0267 340 394-es vagy a 0762 674 516-os telefonszámon.

HUMORKERT

Ma 18 órakor minden humorkedvelőt, kikapcsolódni vágyót szeretettel várnak a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarterébe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük