Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Brassói Magyar Színházfesztivál

Brassói Magyar Színházfesztivál Kultúra

A járványelleni előírásokhoz igazodva és a jó időben bízva az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán tarják idén a Brassói Magyar Színházfesztivált. A negyedik alkalommal megrendezett eseménysorozatra augusztus 13-a és 16-a között kerül sor. Az utazási korlátozások miatt ezúttal kizárólag erdélyi színházak produkcióját láthatjuk.

Hirdetés
Hirdetés

Ez utóbbi körülmény akár előnyként is felfogható – próbálta a jó oldalát nézni Toró Tamás főszervező, aki szerint Brassóban mindezidáig nem volt szabadtéri színházi előadás. A sorozatot csütörtökön 20 órától Szabó Enikő csíkszeredai színművész és zenész meghívottjainak „verskoncertje” nyitja, akik klasszikus és kortárs költők megzenésített verseit adják elő Arany Jánostól Orbán János Dénesig.

Pénteken 20 óra 30 perctől Háy János A halottember című darabját Dálnoky Csilla, a Csíki Játékszín színművésze adja elő. Szombaton két előadás is lesz. Előbb 20.30-kor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jelentkezik, George Ștefan Tündérország című kétnyelvű előadásával, rendező: Keresztes Attila és Laurențiu Blaga (az előadás 14 éven felülieknek ajánlott), majd 22 órától a sepsiszentgyörgyi M Studio PYRO című szabadtéri tűz show-ját csodálhatjuk meg.

Vasárnap szintén két előadás lesz. 18 órától a Kór-Társak kétnyelvű verses koncertelőadást nézhetjük-hallgathatjuk, marosvásárhelyi zenészek kísértében fellép Sebestyén Aba és Monica Odagiu, zeneszerző: Cári Tibor. A záró előadásra 21 órától kerül sor, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Pintér Béla A Sütemények Királynője című produkciójával lép fel Pálffy Tibor rendezésében (az előadás 14 éven felülieknek ajánlott).

Jegyeket a brassói RMDSZ székházában lehet váltani hétköznap 8 és 16 óra között, illetve online a www.bilete.ro honlapon.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük