Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

Július 7-én, kedden 19 órakor a kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban Iochom István újságíró, közíró bemutatja a haralyi születésű Szurkos András idén Budapesten megjelent Meggyámbászott, büszke székely című, publicisztikát, morfondírokat és jegyzeteket tartalmazó kötetét. A szerző írásaiból felolvas Mike Bernadett, a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem keleti nyelvek és kultúrák, török szakirány mesteri szakos hallgatója. A könyv a helyszínen megvásárolható, a szerző dedikál. Kérik az érdeklődőket, hogy vigyenek magukkal arcmaszkot.

SZÍNHÁZ

A megyeszékhelyi Tamási Áron Színház e heti előadásai a múzeumkertben: ma 20.30-tól (esőnap: július 7., kedd 20.30) Andreea Vălean: Ha fütyülni akarok, fütyülök (rendező: Zakariás Zalán); 8-án, szerdán 20.30-tól (esőnap: július 9., csütörtök 20.30) Pintér Béla: A sütemények királynője (rendező: Pálffy Tibor).

SZABADTÉRI FILMVETÍTÉSEK

Sepsiszentgyörgyön, a Kónya Ádám Művelődési Ház szomszédságában levő ’56-os parkban szabadtéri filmvetítésekkel várják a mozikedvelőket. A Filmtett Egyesület támogatásával az utóbbi évek sikeres magyar játékfilmjeiből vetítenek ötöt, melyek között lesz vígjáték, szatíra, krimi-dráma és thriller is. Esőnapokat is terveznek.

A vetítések 21.30-tól kezdődnek, jegyeket 10, illetve 5 lejes áron a Művész mozi jegypénztárában lehet váltani. A filmvetítéseken a részvétel a jelenleg érvényben levő egészségügyi előírásoknak megfelelően történik: az udvarba való belépéskor testhőmérsékletet mérnek, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik a megfelelő távolságra kirakott székeken. Arcmaszk viselete ajánlott.

Július 7-én, kedden 21.30-tól (esőnap: július 8., szerda) Valan – Az angyalok völgye (2019).

TŰZZSONGLŐR-PRODUKCIÓ

Az M Studio július 14-ig szabadtéri tűzzsonglőr-produkcióval várja a sepsiszentgyörgyi közönséget a város különböző negyedeiben, terein: ma a Penny Market parkolójában; július 8-án, szerdán a Hófehérke Óvoda melletti játszótéren; július 10-én, pénteken a főtéren; július 12-én, vasárnap a Sugás Áruház mögötti játszótéren; július 14-én, kedden a Gyöngy­virág utca 12. szám melletti téren. Az előadások 21.30-tól kezdődnek, a produkció időtartama 20 perc.

BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a 28. Bolyai Nyári Akadémiát a járványügyi óvintézkedések miatt online módon szervezi meg. A július 6–26. közötti időszakban zajló BNYA 2.0. szakmai programjai A tanulás jövője témakörére épülnek, és a világháló nyújtotta lehetőségek által közvetítik azokat az érdeklődő pedagógusoknak. Az Akadémia megnyitóját is a világhálón közvetítik ma 10 órától. A megnyitó és a kísérőrendezvények nyilvános online események, amelyeket a bnya.rmpsz.ro honlap és az RMPSZ Facebook-oldala közvetít.

ZONGORAEST

Az erdélyi gyökerekkel rendelkező Fejes Krisztina ad zongoraestet június 8-án 18 órakor az Árkosi Kulturális Központban, melyet online közvetítenek Facebookon a Balassi Intézet, valamint az Árkosi Központ oldalán, illetve a felvételt 21.30-kor vetítik a Művész kertmoziban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük