Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16:30 Aladdin, am., r. b., 17:00 Csodapark, am.-sp., m. b., 18:45 Csaló csajok, am., r. f., 18:45 Cyrano, szerelmem, fr., r. f., 20:45 Godzilla II., am., r. f., 21:00 Amanda, fr., r. f.

 

MAGYARSÁGKUTATÁS

Ma 10 órától a kézdivásárhelyi Atrium szállóban Gallina Zsolt: Avar és honfoglalás kori vasművesség. Eredet, kapcsolat, rekonstrukció; Makoldi Miklós Zsombor: A lovasíjász népek és a magyarság – avagy miért fontos ismernünk múltunk régészetét. A sepsiszentgyörgyi Sugás szállóban: Németh Zsolt: A Kárpát-medence körtemplomai; Neparáczki Endre: Mit tudtunk meg a honfoglalók genetikai vizsgálatából?

 

ZENE

* A sepsiszentgyörgyi unitárius templomban ma 19 órától Chopin-műveket ad elő Szőcs Botond zongoraművész.

* Ma 16 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében a Molnár Józsiás Általános Iskola tart zenei audíciót.

* Pénteken 19 órától a Sound Stúdió és a Vigadó szervezésében a #PIANOSOUND (Schubert: Military March & More) című produkció lesz látható a Vigadó nagytermében. Az előadás 20 zongora/40 kéz alcímet kapta, ami egy adott pillanatban változni fog, hiszen lesz olyan jelenet is, amikor 80 kéz fog 20 zongorát egyszerre megszólaltatni. Közreműködnek a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás Általános Iskola diákjai, valamint az említett intézmények oktatói. A belépés regisztráció alapján történik!

 

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház ma 18 órától szabadelőadásban játssza A buták versenye című, Benedek Elek meséi alapján készült játékát a kamarateremben. Rendező: Dávid Péter. Ajánlott életkor: 6+. Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755.335.400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon várják.

 

SZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi román színház előadása a Művész Teremben: ma 19 órától A csend is lélegzik / Si liniştea are puls – Brad Birch darabja alapján (rendező: Horia Suru).

 

ELŐADÁS

* Ma 18 órától a kovásznai római katolikus templomban dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella tart előadást Az örök szerelem titka a házasságban címmel.

* Pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi evangélikus templom alagsorában Bartalis-est, ennek keretében előadást tart Reinhard Erzsébet Hogyan tagad a magyar? címmel. Az est házigazdája: Zelenák József esperes.

 

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 19 órától a Kovászna Megyei Művelődési Központ dísztermében Nagy Enikő szociálpedagógus és néprajzkutató filmvetítéssel egybekötött könyvbemutatót tart Szudáni pillanatok címmel.

 

ELŐADÁS

Kert a lelke mindennek címmel ma 18 órától Kézdivásárhelyen, az Erzsébet Teremben (44-es Udvartér 1. szám) Balla Ede tart előadást. A rendezvényt az Agrokézdiszék Mezőgazdászok Egyesülete szervezi.

 

KONFERENCIA

Pénteken 11 órától a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum ad otthont A háromszéki sajtó kezdetei címmel megrendezett konferenciának. 170 évvel ezelőtt, 1849. június 7-én napvilágot látott Székely Hírmondó egyúttal Háromszék első lapkiadványa is volt, ezért az újság megjelenése egyben a háromszéki sajtó születésnapja is. Az ünnepi alkalom tiszteletére szervezett sajtótörténeti konferencián Váry O. Péter a háromszéki magyar sajtó kialakulásáról, Salamon Ferenc az ötödik Székely Hírmondóról, Sárány István a csíki Hadi Lapról, Ambrus Attila a Brassói Lap(ok)ról, Szekeres Attila István a Keleti Újságról, míg Matekovics János a Nemere című lapról értekezik.

 

TÁRLAT

ÁBRAHÁM JAKAB brassói képzőművész kiállítása nyílik meg pénteken 18.30 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük