Felhívás!

Az Ady-tárlat a Valkesba költözött

Rendhagyó helyszínen és módon, a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Amatőr Képzőművészek Szövetségének Ady 100 című kiállítási anyagát tegnap a Valkes gyár ebédlőjének falain láthattuk viszont. És mert annak témája Ady Endre költészete, illetve az ahhoz kapcsolódó illusztrációk, a dolgozók most nagy költőnk verssorait is ízlelgethetik.

Tízéves együttműködés előzte meg ezt a kiállítást, a Valkes ugyanis már régóta szponzorálja a művészeket, alkalmanként katalógust nyomtat nekik. A gyári közösségépítéshez is hozzájárul, hogy a művészetet becsempészik a falak közé. A másik impulzust az jelentette, hogy tűzvédelmi előírások teljesítése érdekében átépítési munkálatok folynak a gyárban, falakat emelnek, bontanak, de közben dekorálnak is, hogy kellemesebb legyen a munkakörnyezet, illetve „12 évi termelés után megérdemel a gyár egy arculatváltást” – mondja Deák Tímea személyzeti felelős.

A vezetőségnek van egy kiemelt státusú kapcsolattartója is az egyesülettel, akit nyugdíjasként hívtak vissza alkalmazásba. Gyimesi Nagy András (aki szintén tagja a képzőművészek szövetségének) egyik munkája díszíti az iroda falát, és ő az egyik vezetője az Írisz Házból a Valkesbe bejáró munkacsoportnak is.

A tárlatot Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező nyitotta meg az egyesület több tagja, továbbá a munkások, részlegvezetők jelenlétében, Fábián Gizella verset szavalt, természetesen Adytól. Július 25-ig az ebédlő falain Gyimesi Nagy András, Cotoara Aranka, Balog Klaudina, Váncsa Sándor, Stancu Margit, Kese Terézia, Tóber László, Gábor Antónia, Kovács Béla, Zólya-Katona József, Deák Károly munkái láthatók. A munkások szavazhatnak a nekik legjobban tetsző alkotásra, meg is nyerhetik az egyik kiállított művet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások