Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ELŐADÁS

Ma 10 és 12 órától a D. Gulácsi Zsuzsanna Kőleves című népmese alapján készült zenés mesejáték tekinthető meg a Vigadó Művelődési Ház dísztermében.

TORTOMA ÖNKÉPZŐKÖR (528.)

Október 11-én, kedden 19 órától a Barót Művelődési Ház Bodosi Dániel-termében, Táplálékunk a gomba címmel Botos Erika biológiatanár, gombaszakértő (László Kálmán Gombászegyesület, Sepsiszentgyörgy) tart vetített képes előadást. Házigazda: Demeter Zoltán. A találkozó keretében a Tortoma Kiadó gombás és receptes köteteinek a megvásárlására is lehetőség adódik.

KÖNYVKALAND

A Bod Péter Megyei Könyvtár háromszéki és Brassó megyei gimnáziumi tanulók jelentkezését várja Könyvkaland című olvasásnépszerűsítő vetélkedőjének 2022-es kiadására. Az online versenyen október 5. és november 29. között háromtagú, 5–6., illetve 7–8. osztályos csapatok vehetnek részt. A részt vevő csapatok elolvasnak egy-egy, korosztályuknak ajánlott irodalmi művet, és ezzel kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, teljesíteniük. Jelentkezni október 22-ig az első feladatlap megoldásainak beküldésével lehet, e-mailen, a konyvkaland58@gmail.com címen. A feladatlapok és az olvasmányok a könyvtár honlapjáról (kmkt.ro) tölthetők le.

KAMARAZENE

Október 11-én, kedden 18 órától az Árkosi Kulturális Központban (Sepsiszentgyörgy, Bástya-ház, Olt u. 6.) Ávéd Éva (zongora) és Kecskés Ávéd Erika (brácsa) marosvásárhelyi zeneművészek adnak kamarazene-koncertet. Egy jegy ára 20 lej.

KONCERT

Szerdán 19 órától, adománygyűjtés céljából Sepsiszentgyörgyön, a Szimplában koncertezik a vak zeneszerző, énekes és multiinstrumentalista Tcha Limberger (hegedű) és Benjamin Clement (gitár). A belépő ára: 35 lej. Szervező: Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány, Szimpla Sepsiszentgyörgy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük