Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

AJÁNLÓ

FOLKKOCSMA

Ma 20 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában a Rézeleje Fanfárosok folkkocsmát tartanak. A Rézeleje Fanfárosok 2020 óta játszanak együtt, elsősorban moldvai tánczenét. A repertoár gerincét képező moldvai táncházi muzsikán túl szemezgetnek a Kárpát-medence, valamint Románia és a balkáni országok zenei világából. FOTÓ

KIÁLLÍTÁS

* Incze Mózes (sz. 1975) baróti születésű festőművész kiállítása szeptember 24-ig tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10–18, szombaton 11–18 óráig.

* Albert Levente képzőművész Metaformák című kiállítása szeptember 8-áig látható Sepsiszentgyörgyön, a Lábasházban. Nyitvatartás: hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig.

TIFF-FILMKARAVÁN

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) vándormozija, a TIFF-karaván két napig a zabolai Mikes-kastélyban rendezkedik be. Augusztus 9-én, kedden 21 órától a Külön Falka című, magyar–szlovák koprodukcióban készült filmet vetítik, az alkotás egy lány és a börtönből frissen szabadult apja újra egymásra találását mutatja be. Szerdán, augusztus 10-én ugyancsak 21 órától vetítik a Maigret című francia-belga krimit, Gérard Depardieu főszereplésével, aki egy párizsi rendőrnyomozót alakít. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, felnőttek 25 lejért, diákok 20 lejért válthatnak belépőt a vetítésekre.

VARÁZSMŰHELY

Augusztus 9-én, kedden 11 órától Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központban, a földszinti kiállítóterekben a Mohy Sándor-kiállításhoz kapcsolódóan meseolvasással, interaktív játékokkal, agyagozással várják a 7–10 éves gyermekeket.

ISTVÁN, A KIRÁLY ROCKOPERA

Idén is látható lesz augusztus 20–24. között Sepsiszentgyörgyön az István, a király székelyföldi nagyprodukció a Sepsi Arénában. Jegyek még korlátozott számban kaphatóak a 22-i, 23-i és 24-i előadásokra a városi kulturális szervezőirodában, valamint a www.eventim.ro weboldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.