Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdi kezd a kupában

Kézdi kezd a kupában Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) kisorsolta a 2022–2023-as Román-kupa első fordulójának mérkőzéseit, amelyen egy háromszéki együttes is érdekelt. A korábbi regionális szakaszt csak előselejtezőnek tekintik, noha külön díjazták a hét erdélyi és romániai régió győzteseit.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei kupagyőztesek számára júliusban rendezett regionális szakasz után augusztus közepén játsszák le a kupasorozat első fordulójának párharcait, ahol a harmadosztályú csapatok nagy része is érdekelt. Az augusztus 17-i első fordulóban a Kézdivásárhelyi SE a Brassói Kids Tâmpa otthonában játszik.

A Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Fehér és Szeben megyékből álló Közép-régió (megegyezik a régóta létező fejlesztési régió összetételével) győztese, a Marosvásárhelyi SE (románul ACS) saját pályáján játszhat a Nyárádtői Egyesüléssel (Unirea Ungheni). Az első forduló csapatainak létszáma eredetileg 76 volt, de klubcsőd és egyéb okok miatt változott, sőt, egy-két óvás letárgyalása is hátra van, tehát ez sem föltétlen végleges. Két csapat mérkőzés nélkül juthat tovább. A második forduló augusztus 31-én esedékes, a tervek szerint akkor majd 58 mérkőzés lesz, mert további csapatok is bekapcsolódnak, köztük egyetlenegy második ligás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük