Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

* Incze Mózes (sz. 1975) baróti születésű festőművész kiállítása szeptember 24-ig tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10–18, szombaton 11–18 óráig.

* Albert Levente képzőművész Metaformák című kiállítása szeptember 8-áig látható Sepsiszentgyörgyön, a Lábasházban. Nyitvatartás: hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig.

RIBIZLIÜNNEP

Esztelneken augusztus 5–7. között tartják a fekete ribizli ünnepét. Mások mellett fellép a csíkszentgyörgyi Székely Góbék, az Ego Sum, az Old Bumeráng, a Lau-Do zenekar.

LOVASNAPOK

Augusztus 6–7-én, a Nyujtód és Ozsdola közötti mezei út mellett a helyi Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület megrendezi a 4. Háromszéki Lovasnapokat, amelyen vetélkedők, termékbemutatók, vásár, gyereksarok, állatsimogató várja a nagyérdeműt.

TIFF-FILMKARAVÁN

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) vándormozija, a TIFF-karaván két napig a zabolai Mikes-kastélyban rendezkedik be. Augusztus 9-én, kedden 21 órától a Külön Falka című, magyar–szlovák koprodukcióban készült filmet vetítik, az alkotás egy lány és a börtönből frissen szabadult apja újra egymásra találását mutatja be. Szerdán, augusztus 10-én ugyancsak 21 órától vetítik a Maigret című francia-belga krimit, Gérard Depardieu főszereplésével, aki egy párizsi rendőrnyomozót alakít. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, felnőttek 25 lejért, diákok 20 lejért válthatnak belépőt a vetítésekre.

VARÁZSMŰHELY

Augusztus 6-án, szombaton 11 órától Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központban, a földszinti kiállítóterekben a Mohy Sándor-kiállításhoz kapcsolódóan meseolvasással, interaktív játékokkal, agyagozással várják a 4–6 éves gyermekeket. Augusztus 9-én, kedden 11 órától a 7–10 éves gyerekek számára szerveznek tevékenységeket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük