Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KIÁLLÍTÁS

Sepsiszentgyörgyre érkezik a 125 éve született Tamási Áront ünneplő, Bölcső a hegyek között kiállítás. Ma 18 órakor a főtéren Vargha Fruzsina alpolgármester és Juhász Anna irodalmár, a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programjainak igazgatója nyitja meg a kiállítást.

NÉPZENEMŰHELY

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa közös szervezésében augusztus 14–19. között Csernátonban tartják a X. Mozsika népzenei műhelyt. A rendezvény célja népzenénk, néptáncaink és népszokásaink megőrzése, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése. A műhelymunkán részt vevők érdeklődésük függvényében népdaltanulást vagy népzeneoktatást választhatnak. Hegedűn, brácsán, harmonikán vagy nagybőgőn játszani a sepsiszentgyörgyi Heveder zenekar tagjai tanítanak, népdalokat István Ildikó, a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola ének- és tánctanára tanít. Jelentkezni, érdeklődni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám), a 0267 351 648-as és a 0742 148 687-es telefonszámon vagy a magori-istvan@cultcov.ro és az istvan_magori@yahoo.com e-mail-címen lehet. Határidő: július 31.

BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége július 4–22. között szervezi meg a 30. Bolyai Nyári Akadémiát, melyet rendhagyó módon, pedagógustáborok formájában tartanak hét helyszínen: Kommandón, Küküllőmezőn, Ivóban, Szatmárnémetiben, Kalotaszentkirályon és Válaszúton. Helyszínenként a változatos szakmai és kísérőprogramok 50–100 fő részvételével zajlanak, hangsúlyt fektetve a közösségépítésre, a választható tevékenységek minél szélesebb kínálatára, a hazai jó gyakorlatok bemutatására, megosztására. A specializációtól függetlenül bármely pedagógus bármely táborba jelentkezhet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük